Писатели от Смолян показват свое хоби на панаира в Димитровград

Семейството Балакчи от Смолян предлага красиви кошници на Димитровградчани

Писатели по професия от Смолян представят свое хоби в Димитровград. Това се случва по време на изложението на занаятчийски продукти на входа на парк "Марица". То стартира днес и в него участват 10 майстори от страната. Надсловът му е "От сръчните ръце на майсторите", а самото изложение ще продължи до 3 септември.

Семейството на Емел и Мехмед Балакчи от Смолян се е специализирало в изработката на плетени кошници. Красивите изделия с естествен вид ще могат да разгледат всички посетители на панаира в парк "Марица".

Евгени и Димитър Маразови от Пловдив показват чанове, звънци и бижутерия от минерали. Надя Бориспасова е изложила картини и пана от естествени материали- кори от дърво, шишарки, мъниста.

Художничката от София Доня Касабова демонстрира свои бижута от полимерна глина и дърво. Те са декорирани с различни растения и животни.

Петър Койчев от Габрово е изложил изделия на дървостругарството - лъжици, хаванчета, бъркалки, малки сувенири за кухнята и др.

Димитровградските майстори са представени от Христо Тилев. Той е автор на сувенирни къщички. Тук е и майстора на грънците Ивайло Господинов, както и председателят на дружеството на дърворезбарите "Св.Спиридон" - Георги Георгиев, който показва свои икони и пана.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Христо Тилев прави суверирни къщички
Чанове и звънци показват в Димитровград майсторите от Пловдив Евгени и Димитър Маразови
Част от изделията на Надя Бориспасова
Доня Касабова от София показва бижута от дърво и полимерна глина

С дъргостругарство в изложението участва Петър Койчев от Габрово

Дружеството на дърворезбарите "Св.Спиридон" в Димитровград също има своя шатра на изложението
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини