На 22 септември без алпийско катерене на Община Димитровград

Пет години подред се организираше катерене на сградата на Община Димитровград

Алпийско катерене на сградата на Община Димитровград на 22 септември няма да се организира тази година, коментираха пред Dimitrovgrad.bgvesti.net от пресслужбата на тукашната администрация.

Подобно мероприятие се провеждаше в Димитровград пет години подред и бе традиция в деня на Независимостта. Участници в него бяха представители на различни алпийски клубове от страната.

От пресслужбата разпространиха програмата за седмицата на мобилността, като голяма част от събитията са съсредоточени именно на 22 септември.

Както Dimitrovgrad.bgvesti.net вече писа, Димитровград е единствената община от област Хасково, която се включи официално в Европейската седмица на мобилността под мотото "Чист въздух - ти си на ход".

Eдно от мероприятията е демонстрационно колоездене, което ще стартира в 15.00ч. пред сградата на Общината. В него могат да участва всеки, който желае.

Велосипедистите ще направят обратен завой при Асфалтова база на пътя Димитровград - Хасково и ще финишират пред сградата на кметството.

Предвидени са отличия за най-малък и най-възрастен участник, както и за най-оригинална екипировка.

Най-бързите ще имат възможност да се състезават в спринт на 100м. по бул."Г.С.Раковски".

Заради акцията ще бъде спряно движението по бул."Г.С.Раковски" в отсечката от ул.Св.Св."Кирил и Методии" до отсечката с ул."Вилхем Пик" /бензиностанция "Вито"/от 15.00ч. до 18.00ч, напомниха от Общината.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини