Общинският план за развитие на Димитровград - пълен хаос

В зала "Гросето" снощи нямаше готовност за представяне на готов общински план за развитие

Пълен хаос настъпи снощи по време на обявеното обществено обсъждане на Общинския план за развитие на Димитровград. Той трябва да даде насоки за това какво ще се случва в града и общината в следващите 7 години в периода 2014 -2020 година.

За целта още през лятото бяха създадени работни групи, набелязали идеи и планове в различни области- инфраструктура, строителство, образование, здравеопазване, спорт, култура. В тях влизат, както общински съветници, така и експерти и общественици от града.

420 конкретни проекта са залегнали в Общинския план, обяви снощи Анна Ненова от консулантската организация от Хасково, заела се с изготвяне на плана. Някои от проектите да доста конкретни, други се препокриват или си противоречат, но като цяло преобладават предложененията в областта на инфраструктурата, поясни още Ненова.

Оказа се, че въпреки обявеното за 17 септември обществено обсъждане, готов общински план липсва. Тепърва работните групи трябва да отсеят и подредят предложенията в различните области, достигащи 420 на брой. Техни представители възнегодуваха, защото това ще отнеме доста време и ще проточи събирането с часове. Красимир Минев от групата, отговаряща за инфраструктурата сподели очакванията си за това, че в залата ще се обсъжда предварително подготвен документ.

Критика понесоха и общинските съветници, които отсъстваха от "Гросето", въпреки поканата. Колегите си защити д-р Вълчо Митрушев, който заяви, че в момента текат заседания на постоянните комисии към Общинския съвет, затова общинарите не присъстват.

След близо двучасова среща се стигна до решението да има ново събиране на работните групи, като идеята е набраните предложения да се обобщят. Оказа се, че почти липсва и граждански интерес към Общинския план за развитие на Димитровград, като подадените идеи от димитровградчани са много малко на брой. Такива почти липсват и в кутията, която бе поставена във фоайето на кметството през лятото.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Зам.кметът Росен Кузев не успя да убеди присъстващите работни групи да се заемат с отсейването на предложените проекти в залата
Част от присъстващите на общественото обсъждане снощи
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини