КТ "Подкрепа" пише "Добър 4" на работата с димитровградските школа

Костадинка Ангелова - синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа"

Оценка "Добър 4" поставиха на работата си с отделни учебни заведения в Общината от синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа" в Димитровград.

Днес там проведоха среща с представители на националното ръководство на синдиката, на която бяха коментирани въпроси, свързани с местните училища и градини.

"Най- лесно работим с основните училища в Общината", заяви лидерът на "Подкрепа" в Димитровград, Костадинка Ангелова, където по думите й няма оплаквания и жалби към момента.

Ситуацията в детските градини също е спокойна, след положително за синдиката решение в резултат на провеждането на конкурса за директор в ЦДГ №1.

Проблеми е имало и в градината в Горски извор, но след намесата на кметовете на Общината и населеното място, ситуацията е овладяна.

Ангелова смята, че "болното" място за синдиката е Професионалната гимназия "Капитан Петко войвода", където, според КТ "Подкрепа" има нередности и нарушения на предишното ръководство на училището. От първи август училището има нов времемен  директор, обявен е и конкурс за мястото.

От КТ "Подкрепа" получили многобройни сигнали за проблеми в гимназията, свързани с материалната база, посещението на учениците, квалификацията на учителите и др.

Има и констативен протокол от проверка на Образователното министерство, както и проверка на Регионалния образователен инспекторат - Хасково, допълни Ангелова. Тя заяви, че ще настоява да има прозрачност в работата на училището, а с неговото състояние да са запознати и работещите там преподаватели.

Жалби, свързани с димитровградската професионална гимназия са подавани и до централа на КТ Подрепа, заяви Юлиян Петров от националното ръководство. Той припомни, че провеждането на подобни конкурси за директори на гимназии в цялата страна са съпроводени с липса на прозрачност и ясни критерии към участниците.

В България директорите на училища често се учат в движение, а не се изкачват по кариерната стълбища, както е в Европа, посочи още Юлиян Петров. Според него, у нас се наблюдава и политизиране на конкурсите, а професионалният принцип отсъства.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Ценралното ръководство на КТ "Подкрепа% дойде на среща в Димитровград
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини