С концерт в ПМГ -Димитровград стартира Младежкия джаз фест

Младежкият джаз фест стартира днес в един от кабинетите на ПМГ „Иван Вазов” в Димитровград с концерт на възпитаниците на националната музикална академия „Панчо Владигеров” - Димитър Благоев (китара), Станимир Ламбов (китара) и Димитър Сираков (контрабас).

Организаторът на събитието - джазменът Димитър Русев представи гостуващите музиканти пред осмокласници и деветокласници от ПМГ "Ив. Вазов".

Русев каза, че идеята е младите хора да се "запалят" по хубавата музика, а Димитровград е единствения град в България където се организира подобно събитие.

Младежкият джаз фестивал продължава утре с концерт в езикова гимназия "Д-р Иван Богоров". Там ще свири формация от националното музикално училище „Христина Морфова”- Стара Загора. Отново утре, но от 18 ч. в КДК -Димитровград е предвиден JAM SESSION с участниците във феста.

Фестивалът приключва на 23 октомври - сряда когато от 13 ч. в СОУ „Васил Левски”  ще гостува студентска формация от пловдивската музикална академия в състав Богдан Ганев (китара), Момчил  Ангелов (китара), Красимир Куковски (китара) и вокалният педагог Петър Салчев.

От 18:00 .музикантите ще свирят в камерната зала на КДК, заедно с акустичното джазово трио "Димитровград". В концерта, с който младежкият джаз фест ще бъде закрит, ще участват още Цветомир Цанков (вокал), който идва от Габрово и Христо Минчев (контрабас) от Пловдив. В 20.30 ч. програмата отново предвижда JAM SESSION с участниците във феста, като специален гост ще бъде Иван Тодоров (кавал).

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Възпитаниците на националната музикална академия свириха в ПМГ "Иван Вазов"

В ПМГ дадоха старт на младежкия джаз фест
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини