Певицата с най-добър джазов албум в Чехия гостува в Димитровград

На 16 септември 2020 от 18.30ч. в лятната читалня на Градска библиотека "Пеньо Пенев" ценителите на хубавата музика ще могат да чуят носителката на наградата за най-добър джазов албум в Чехия - Дорота Барова.

Концертът е част от програмата на Есенните музикални дни "Жул Леви" и се осъществява със съдействието на Чешки център -София.

Дорота Барота ще изнесе само два концерта в България - в София и Димитровград.

Дорота Барова е известна предимно от присъствието си в групите Tara Fuki и Vertigo. Работи с различни водещи музиканти и убедително се движи между алтернативна, джаз, рок и поп музика. Свири например с Анета Лангерова и Ленка Дусилова, през 2018 г. се появява в изненадваща формация с членовете на словашката група Korben Dallas в проекта Tugriki. През 2018 г. нейният дебютен солов албум ILUZJA печели чешката музикална награда „Андел“ за най-добър джаз албум на годината.

На концертите в България Дорота Барова ще бъде придружавана от китариста и композитора Мирослав Хишка, познат в Чехия от групите J.A.R. и Illustratosphere. През 2004 г. музиката на Хишка към филма „Сноубордисти“ е номинирана за чешката филмова награда „Златен лъв“.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини