Фотоконкурс провокира димитровградски ученици да търсят доброто

Фотоконкурс за ученици на тема"Улови мига на доброто" обявиха в Димитровград

Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Община Димитровград обявява конкурс. Той е за фотография и фотоколаж и е под надслов "Улови мига на доброто". Повод е Световния ден срещу насилието -19 ноември.

Фотографиите и фотоколажите могат да обхващат различни моменти от ежедневието на децата- моменти от училищния живот, включително инициативи в училището, моменти от свободното време, семейни преживявания, и др., отразяващи добрите мигове в живота ни.

Ще бъдат избрани тези, които отговарят на темата и излъчват позитивно отношение и послание като форма на противопоставяне на така нашумелите снимки и клипове с насилие сред учениците.

Фотографиите и фотоколажите трябва да бъдат с размер не по-малък от 15/21см (В5), да бъдат паспартирани и надписани в долния десен ъгъл. 

Всяка от творбите трябва бъде придружена от текст, съдържащ име на автора, възраст, училище, клас, адрес, тел., e-mail, и послание, което е по желание.

В конкурса могат да участват ученици от всички училища в община Димитровград от ІV до ХІІ клас. Всеки участник може да представи повече от една творба.

Фотографиите и фотоколажите трябва да бъдат представени до 17.00 часа на 14.11.2013г. в Общинска администрация – Димитровград, 2-ри етаж, 25 стая.

Общинска комисия ще класира творбите, като даде 3 награди в две възрастови групи – І възрастова група – ІV – VІІ клас и ІІ възрастова група – VІІІ – ХІІ клас.

Резултатите ще бъдат обявени до 12.00 часа на 19 ноември 2013г. Победителите ще получат грамоти и предметни награди.

Отличените фотографии и фотоколажи ще бъдат подредени в изложба във фоайето на Историческия музей. Авторите на творбите, включени в изложбата, ще получат грамоти за доброто си представяне в конкурса.

От началото на 2014г. изложбата “Улови мига на доброто” може да гостува в училищата от общината, като с предимство ще се ползват тези, които са излъчили свои участници, поясняват от комисията.

Повече информация - на телефон 0391/68-315 Донка Тенева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини