Отличиха победителите във фотоконкурса "Улови мига на доброто"

Изложба от 56 снимки под надслов "Улови мига на доброто бе открита в Историческия музей днес

Победителите в конкурса за фотографии и фотоколажи “Улови мига на доброто” бяха отличени днес на церемония във фоайето на Историческия музей в Димитровград.

Надпреварата бе обявена от Общината и местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни по повод Световния ден за борба с насилието над деца. 76 снимки са участвали в конкурса, обяви директорът на Хуманитарната дирекция Антоанета Шаркова.

56 от фотографиите бяха подредени в изложба в музея, която ще остане там до 24 ноември.

Участниците бяха разпределени в две възрастови групи. Сред най-активните бяха възпитаници на местните основни училища "П.Славейков", "Ал.Константинов", "Св.св.Кирил и Методий", "Л.Каравелов", "В.Левски"- Ябълково, както и ОУ "П.Яворов" и ОУ"Д.Матевски"-Меричлери.

Първо място в първа възрастова група зае Ангел Костадинов от 4 клас на ОУ "В.Левски"-Ябълково, втора е Марияна Димитрова от 7 клас на ОУ"П.Славейков", а третото място е за Христо Митев от 7 клас на ОУ"П.Яворов".

Във втора възрастова група победител е Никола Тодев от ПМГ "Ив.Вазов" - 9 клас, Ангелина Маркова от 11 клас на СОУ "Л.Каравелов" е втора, а трети е Мартин Жеков от 9 клас на ПГ "Капитан Петко войвода".

Специален приз за най-активно участие отнесе дванайстокласникът Николай Русев от СОУ "Л.Каравелов".

Грамотите на отличените и всички участвали връчи кметът Иво Димов. Той поздрави децата за творческото въображение и посочи, че фотографиите ще бъдат събрани с книга, която Общината смята да издаде. Градоначалникът бе на мнение, че на агресията и насилието трябва да се противодейства с положителни емоции.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Най-добрите творби награди кметът Иво Димов

Победителите от ОУ "П.Славейков"
Част от участниците в конкурса от СОУ "Любен Каравелов"

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини