Полагат временен водопровод по бул."Христо Ботев" в Димитровград

Дупка зейна на бул."Христо Ботев" днес заради камион с торби с пясък

Изграждането на временен водопровод стартира днес по бул."Христо Ботев" в Димитровград в отсечката от ул."Оборище" до МБАЛ "Св.Екатерина". Той ще се простира по протежение на тротоара, а целта му е да захрани с вода къщите на булеварда.

Това се налага защото идната седмица по бул."Хр.Ботев" започват ремонтните дейности, част от т.нар. Воден проект - подмяна на водопровод и канализация по 13 димитровградски улици. Разработката на стойност 13 000 000 лв. започна да се осъществява преди месец от ул."Гоце Делчев".

На бул."Христо Ботев" бъдат положени нови полиетиленови водопроводни тръби на дълбочина 2 метра и нови стъклопластови тръби за каналицазията на дълбочина 4 метра, поясниха от фирмата изпълнител. Уточниха, че близо 180 дни ще продължат ремонтните дейности по целия булевард.

До дни ще бъде въведена временна организация на движението в този квартал заради ремонта, като плана вече е готов и предстои да бъде съгласуван с КАТ.

За да не останат живеещите без вода правим този временен водопровод, поясни кметът Иво Димов. Той пристигна на бул."Христо Ботев", заедно със заместника си Светослав Стойков заради пропаднал днес при ремонта участък.

Камион, натоварен с торби с пясък, станал причина за зейналата огромна дупка около водопроводна шахта. Тя бе обезопасена, а от Общината увериха, че ще вземат всички мерки и за безопасността на живеещите наоколо и децата от близкото СОУ "Васил Левски".

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Кметът Иво Димов и заместникът му пристигнаха на бул."Христо Ботев" да проследят случващото се
 
Торбите с пясък, заради които е се появила дупката по бул."Хр.Ботев"

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини