1350 димитровградски деца получават подаръци преди Коледа

Традиция стана фондация "Подари усмивка" да дарява подаръци на димитровградски деца

И тази година димитровградската фондация "Подари усмивка" ще раздава подаръци на децата от градини и училища, както и в социални и здравни заведения. Ще бъдат зарадвани общо 1 350 деца.

Кутиите вече са в Димитровград с подкрепата на църковната организация " Кесията на самарянина", припомни Наталия Делчева от "Подари усмивка".

Днес първите подаръци получиха малчуганите от ОДЗ №2 - градини "8 март" и "Приказка".

По предварително изготвен график утре- 11 декември кутии ще има за детската градина в Черногорово и за ОДЗ "Райна Княгиня".

Децата в Меричлери ще получат дарове на 12 декември, защото доброволци от фондацията ще раздават подаръци в ОДЗ "Д-р Теньо Стоилов" и ОУ "Димитър Матевски".

През следващата седмица благотворителната акция продължава в ОДЗ "Слънце" на 17 декември, ЦДГ № 1 на 18 декември и ЦДГ "Йорданка Чанкова" на 19 декември. Същия ден дарове ще има и за посетителите на градините в селата Горски извор, Ябълково и Добрич.

Навръх Игнажден - 20 декември кутии с изненади ще има за потребителите на Денвния център за деца с увреждания и Центъра за настаняване от семеен тип.

Тази година е помислено и за лежащо болните деца в Детско отделение на МБАЛ "Св.Екатерина", където доброволци на фондацията ще бъдат на 24 декември - Бъдни вечер.

Подаръци ще получат и по 30 деца от СОУ "Л.Каравелов", ОУ "Алеко Константинов", ОУ "Пенчо Славейков", ОУ "Св.св. Кирил и Методий", ОУ " Пейо Яворов", ОУ "Христо Ботев", ОУ "Хр. Смирненски", ОУ " В. Левски" в Общината.

До 25 декември "Подари усмивка" ще посети домовете на над 130 деца от социално-слаби семейства, чиито имена са подадени по списък Отдел "Закрила на детето".

Бог да ви дава здраве и радост през най-светлия християнски празник - РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО, пожелават още от "Подари усмивка".

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини