Млада жена от Димитровград търси своето Коледно чудо

Млада жена от Димитровград е затрупана от здравословни проблеми години наред без да има точно установена диагноза. Гери Гочева е болна от 7 години, четири от които е била на легло.Сега може да изминава разстояния не повече от 150 метра.

Организмът й отделя инсулин в големи количества. Ако нормалните стойности са между 2 и 20, то тези на жената достигат между 160 и 300. В резултат на основното заболяване се появяват още куп болести - развива диабет, хормонални проблеми, засегнати са още сърцето и бъбреците.

И двамата родители на Гери са починали. Преди да се разболее, жената се е грижила за болната си майка. Но от две години е останала сама и положението съвсем се влошило. Най -вече заради липсата на всякакви средства и без никакви месечни доходи. Оказало се, че не попадала в параграфите на никоя институция, защото няма диагноза.

Така не може да й бъде отпусната пенсия от ТЕЛК. Също така, няма право на месечно подпомагане от Социалните, защото не попадала в параграфите. Вече две години болната жена споделя, че е оставена на произвола, разчитайки единствено на добрината на хората.

Нивата на инсулина и кръвната захар Гери може да се опитва да регулира само със строга хранителна диета, която обаче тя не може да си позволи. Пак заради липсата на средства болната вече втора зима не се отоплява и се разболява. Миналата зима се е разболявала два пъти от пневмония и възпаление на бъбреците. Тази зима историята започва да се повтаря. Допълва, че дори в момента е на антибиотици, заради възпаление на бъбреците, провокирано от продължително простудно заболяване.

„Страшно е да си болен. Още по-страшно е да си болен и сам, а да си болен, сам и без пари е ужасно!” –споделя още младата жена, която е убедена, че могат да я разберат само хора изстрадали като нея, за повечето други хора е просто информация.

В последните два месеца лъч надежда й дава еднократната финансова помощ, гласувана от Общинския съвет и друга такава - от Социално подпомагане. За което Гери изказва специални благодарности на Общината, ОбС и Галина Добрева-Пенева - главен експерт „Здравеопазване и социални дейности” към Общината. Парите обаче й послужили да върне натрупани борчове за лекарства, храна и електричество.

Гери мечтае единствено да оздравее и да има някаква месечна парична сума, с която да може да си позволи да спазва хранителната си диета, да си купува лекарствата и да не стои на студено.

Засега, за да оцелее Гери разчита на добрината да хората. Ако и вие искате да помогнете на младата жена, банковата й сметка е BG35FINV91501003736484, BIGSUIFT CODE - BGFINVSF - Гери Гочева

По Коледа стават чудеса! Дано!

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини