Стартираха консултации за социално-слаби кандидат-студенти в Димитровград

Проф.Сарафян от МУ-Пловдив гостува днес в Димитровград

Консултации по биология с кандидат-студенти провежда днес димитровградската фондация "Подари усмивка". Те са за млади хора в затруднено материално положение и са безплатни.

Инициативата е по проект "Възможност за учене", който фондацията реализира вече няколко месеца. Тук гостува проф. Виктория Сарафян от Медицински университет -Пловдив, която запозна кандидатите за висше учебно заведение с формата на приемните изпити, материала върху който ще бъдат те, както и насоки в обучението по биология.

Това е първият етап на консултациите, такива са предвидени и през месец април. Идеята е преподаватели от висши училища да идват на място в Димитровград, за да улеснят кандидат-студентите.

Предвиден е и пробен тест върху усвоения материал, а самото учебно заведение поема таксите за предварителните и редовни кандидат-студенски изпити, осигурява и учебници.

Освен по биология, такива консултации са предвидени по бълг. език и литература с преподаватели от СУ "Кл.Орхидски". За целта обаче трябва да бъде набрана група от поне 8 желаещи кандидат-студенти. До момента има записани 4 души, поясни Наталия Делчева от "Подари усмивка".

Желаещите да се включат в консултациите дванайстокласници трябва да са сираци, полусираци или от социално-слаби семейства с ниски доходи в размер под 175 лв. на член на семейството. Повече информация може да се получи на телефон 0885 77 97 42 - Наталия Делчева.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Проведените днес консултации бяха с двама кандидат-студенти
Преподавателите подпомагат желаещите да учат висше с най-новите учебни помагала
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини