Отпадна единият от кандидатите в конкурса за шеф на МБАЛ-Димитровград

Д-р Християн Стойков

Кандидатът за управител на димитровградската общинска МБАЛ „Св. Екатерина” д-р Християн Стойков не бе допуснат до участие във втория етап на конкурса. Около това решение единодушно се е обединила комисията по избора, избрана от Общинския съвет, информираха в съобщение до медиите от там.

Комисията смята, че в представените от д-р Християн Стойков документи липсва такъв, който удостоверява придобиването на специалност.

Комисията, на която председател е Стефан Димитров, секретар - Данчо Данев, а членове Галина Чингарова, Виолета Желева и д-р Соня Димитрова- директор на Регионална здравна инспекция-Хасково е заседавала днес.

Причината е получения от Здравното министерство отговор на отправеното запитване дали д-р Стойков отговаря на нормативните изисквания, за да заеме поста управител на МБАЛ "Св.Екатерина".

В протокола от днешното заседание е записано:

  1. НЕ ДОПУСКА д-р Християн Стойков до втори етап на конкурса за управител на МБАЛ „Света Екатерина” – Димитровград заради липса на документ, удостоверяващ придобиването на специалност. В набора от документи е налице само диплома за образователно-квалификационна степен "Магистър" по медицина и квалификация по здравен мениджмънт, но не и специалност, което води до извода, че той не отговаря на условията на т.1, тире второ от Решение №1008 от 26. 09. 2013 г. на Общински съвет – Димитровград, а именно: „да имат най-малко пет години трудов стаж като лекар или икономист; кандидатите, притежаващи образователно- квалификационна степен "магистър" по медицина да имат придобита специалност”.
  2. Възлага на председателя на Общински съвет – Димитровград да изготви докладна, в чието решение да присъстват две хипотези:

- Да бъде удължен срокът на конкурса за избор на управител на МБАЛ „Света Екатерина” в Димитровград

- Прекратяване на конкурса за избор на управител на МБАЛ „Света Екатерина”.

Настоящият управител д-р Здравко Наков остава единственият кандидат за поста управител на местното здравно заведение. Припомняме, че това бе третият подред конкурс, обявен от Общинския съвет в рамките на повече от една година.

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини