Юбилейни монети и плюшени играчки за бебета 2014 в Димитровград

Малката Инна с майка си Деница получи от кмета Иво Димов подаръци - комплект монети, играчка,цветя

Комплект юбилейни монети, плюшени играчки и цветя поднесе на първите две бебета за 2014 -та в Димитровград кметът Иво Димов.

Той посети днес АГО към МБАЛ "Св.Екатерина" и донесе даровете на майките на двете момиченца. Бебета носят имената Инна и Людмила и се родиха на 5 януари преди обяд.

Инна е първото дете на 27-годишната димитровградчанка Деница Атанасова, а Людмила е пето дете на Стефка Миткова, която е на 34 години и също е от Димитровград.

Кметът пожела здраве и благоденствие на новородените. Градоначалникът изненада с торта и екипа на Родилно отделение по случай 8 януари- Бабинден, като пожела повече раждания тази година.

"В последните години и тук, както и в цялата страна има отрицателен прираст на населението, затова на децата трябва да се обръща специално внимание", каза Димов.

Пред журналисти той припомни, че Община Димитровград се опитва да стимулира раждаемостта. Една от възможностите е създадения към Общинския съвет фонд "Ин витро", който подпомага двойки с репродуктивни проблеми.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Комплект монети, играчка и цветя получи майката на другото бебе Людмила- 34-годишната Стефка
За 27-годишната Деница Инна е първото дете
Людмила е петото дете на 35-годишната Стефка
За екипа на АГО имаше торта с пожелание лекарите и сестрите да имат повече работа тази година

Кметът Иво Димов на влизане в АГО
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини