Водният проект по бул."Христо Ботев" напредва

Подмяна на водопрова и канализацията на бул."Хр.Ботев" върви усилено

Продължават усилените ремонтни дейности по подмяната на водопровода и канализацията на димитровградския булевард "Христо Ботев". Реконструкцията на ВиК мрежата е част от т.нар. Воден проект, който стартира в Димитровград на 24 октомври миналата година.

В момента по булеварда се работи в отсечката между улиците "Оборище" и "Т.Каблешков", която е затворена за движение близо месец. Предстои затварянето на "Христо Ботев" от кръстовището с бул."Трети март" до ул."Т.Каблешков" идната седмица.

В рамките на Водния проект на още няколко места в Димитровград текат ремонтни дейности в момента.

От началото на тази седмица - 6 януари е въведена реогранизация на движение в района на кръстовището на бул."Ст.Стамболов" и ул."З.Зограф". Там подмяната на водопроводната мрежа ще продължи в посока кръстовището с бул."Г.С.Раковски" и през месец февруари.

От следващия ден- 7 януари промяна в придвижването на автомобили има и в района на кръстовището на ул."Г.Делчев" с ул."Струга". Там ремонтните дейности ще възпрепятстват трафика до 10 февруари. В началото на март реорганизация ще има на кръстовището на бул."раковски" с ул."Струга".

До 18 януари затворена за движение е отсечката от ул."Хан Аспарух" до бул."Д.Благоев", както и 250 метра от ул."Хан Аспарух" западно от пресичането й с ул."Васил Петлешков".

Временен водопровод бе поставен за живеещите по бул."Христо Ботев"

 Водният проект е на обща стойност 13 274 503 лв. Основната част от средствата идват от Европейска програма, малко над 607 000 лв. е сумата, дофинансирана от Община Димитровград.

Очаква се да бъдат подменени 4 219 метра канализационна мрежа по бул. „Христо Ботев”, бул. „Оборище”, ул. „Първи май”, под жп линията, ул. „Хан Аспарух”, ул. „Васил Петлешков”, бул. „Д. Благоев”, ул.”Гоце Делчев”, ул.”Ангел Кънчев”, ул. „Георги Иванов”, ул. „Цар Симеон”, бул. „Стефан Стамболов”, ул. „Захари Зограф” и ул. „Пети ноември”.

Предвидено е изместване и подмяна на съществуващата водопроводна инфраструктура с обща дължина 1 917 метра по 9 улици, която ще бъде засегната от полагането на новата канализация: бул. „Хр. Ботев”, ул. „Оборище”, ул. „Първи май”, ул. „Хан Аспарух”, ул. „Васил Петлешков”, ул. „Гоце Делчев”, ул. „Ангел Кънчев”, ул. „Цар Симеон” и ул. „Пети ноември”.

Идната седмица се очаква да бъде затворен и бул."Христо Ботев" в района на МБАЛ "Св.Екатерина"

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини