Отпадналият кандидат за шеф на МБАЛ д-р Стойков - неоткриваем

Все още не е ясно как ще продължи сагата с конкурса в МБАЛ в Димитровград

Решението на комисията, отговаряща конкурса за избор на шеф на МБАЛ "Св.Екатерина" може да бъде обжалвано в тридневен срок след получаване. Дали някои от кандидатите - д-р Наков или д-р Стойков ще обжалва, аз не мога да кажа", това заяви на среща с медиите днес председателят на комисията по избора Стефан Димитров.

Допълни, че към момента д-р Стойков не отговаря на посочения в подадените документи телефон, въпреки, че е търсен няколко пъти на него. Докато д-р Християн Стойков не получи решението на комисията няма как да се продължим напред в конкурса, добави Димитров.

Припомняме, че в първите дни на новата година решението на комисията бе публично оповестено. След изпратен отговор от Здравното министерство става ясно, че д-р Християн Стойков отпада от надпреварата, защото според комисията, в предоставените документи липсва такъв, удостоверяващ придобиването на специалност от него.

"Не искам в никакъв случай да стават спекулации, ние навреме изпратихме писмо до Здравното министерство, с което попитахме дали съответния кандидат отговаря на условията, защото министерството има последната дума при назначаването на одобрения кандидат", каза Димитров. В писмото ясно е казано на кои критерии отговаря д-р Стойков и на кои -не, смята шефът на ОбС. Той заяви, че за него и двамата кандидати са добри, но има съответни критерии съгласно българското законодателство и съгласно решение на ОбС, с които трябва да се съобразяваме.

Стефан Димитров допълни, че на първата за 2014-та сесия на ОбС ще внесе докладна с две предложения за решение. Едното е за удължаване на срока за произнасяне на комисията, а другия за прекратяване на конкурса, като и двете решения са възможни. Думата за това имат общинските съветници.

Стефан Димитров смята да внесе докладна с две възможности за решение по казуса с МБАЛ на сесия в края на януари

Димитров заяви още, че болницата в Димитровград се нуждае от определен тип реформи, но политическите партии не искат да поемат отговорност. Големите формации не желаят ясно и открито да застанат зад определен кандидат и да заявят какво ще направи този кандидат за болницата без да се крият. По лесно е да кажат, че отговорността е на Стефан Димитров, допълни той.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини