40% отстъпка за данък МПС предлага на ОбС кметът Иво Димов

Шефът на отдел "Приходи" Георги Стойков и кметът Иво Димов разясниха промените в закона, касаещи МПС-тата със и без катализатори

Да ползват 40% отстъпка собствениците на автомобили, произведени до 2000 година без катализатори предлага в докладна до Общинския съвет кметът Иво Димов. Той се мотивира на база промените в закона за местните данъци и такси.

Вместо 50 на сто отстъпката се определя в рамките на параметрите от 20 до 40 процента. Колите от 2000 г. до 2008 г. запазват отстъпката от 50 на сто, а за тези които са 2008-2014 г., ще е с 10 % провече- 60 процента, коментира Иво Димов.

След като направихме съответните изчисления и анализи с началника на отдел „Приходи” Георги Стойков стигнахме до извода, че община Димитровград може да си позволи максималната отстъпка за по-старите коли- 40 процента. С това запазваме тенденцията да сме социална община, със социално поносими данъци, добави кметът.

При заплащане на данъците гражданите трябва да носят големия талон на колата, в който е посочен евростандартът, а ако той не е записан- да се снабдят с удостоверение от лицензираните организации, поясни шефът на отдел „Приходи” Георги Стайков. За собствениците на коли до 2000 г.остава да ги декларират както досега.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини