20 °C

2 000 000 лв. вече са задълженията на болницата в Димитровград

Актуалното положение на МБАЛ Св.Екатерина стана тема на пресконференция днес

Около 2 000 000 лв. са задълженията на МБАЛ "Св.Екатерина" в Димитровград към момента каза на пресконференция днес председателят на Общинския съвет Стефан Димитров.

Той се срещна с медиите веднага след проведения днес председателски съвет, на който отчет за състоянието на здравното заведение е направил шефът му д-р Здравко Наков и гл.счетоводител на МБАЛ.

"Към момента, ако бъдат потърсени средствата по неразплатените задължения на болницата, то лихвите ще надхвърлят 200 000 лв.", посочи Димитров.

На председателския съвет е обсъждана възможността Община Димитровград да стане гарант за поемане на дълг от страна на болницата.

Пред журналистите, Димитров пресметна чисто икономически какво би спечелила болницата и общината в този случай.

Според него, при тези задължения и лихва от около 5%, в момента, ако бъдат бъдат изискани всички задължения на болницата само за лихви биха били платени 205 000 лв.

"Това значи, че Община и болницата печелят минимум 100 000 лв., ако стартира една такава операция", заключи Димитров и добави, че това е въпрос на сметки и желание на Общината да стане гарант на болницата.

Председателят на ОбС Стефан Димитров

Димитров коментира още, че няма план при който болницата в Димитровград в рамките на 5 години да може да се справи сама с дълговете си заради липса на финансова възможност. От отчета на ръководството на болницата на председателския съвет станало ясно, че най-много са задълженията на МБАЛ към доставчици на лекарства.

Към момента здравното заведение няма сключен договор с доставчик на храна, наложило се снабдяването с продукти да става от голяма хранителна верига, което намалило разходите за хранене, информира още шефът на ОбС.

В отговор на изнесената информация за задълженията на МБАЛ в Димитровград кметът Иво Димов заяви, че сумата надхвърля 2 000 000 лв., защото това са само просрочените задължения на болницата.

"Само за 2013 година МБАЛ е натрупала нови задължения в размер на 230 000 лв., а от тук става ясно, че нищо добро не чака нашата болница", добави Димов.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Хороскоп за 19.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Не пестете силите си днес. Денят е многообещаващ за вас и е едно чудесно начало на новата седмица. Интимните ви завоевания от предишните дни ви импулсират и стимулират творческите ви способности. Това ще изиграе решаваща роля в деловите ви начинания.
19 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Умереността ви е похвална и това ще ви донесе повече успехи днес. Ще получите предложение за съвместен бизнес, което може да се окаже добра перспектива за бъдещето ви. Не се колебайте дълго, проявете активност. Събитията ще ви подскажат правилните решения, доверете се на интуицията си.
19 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Благоприятните възможности за удовлетворяващи ви реализации идват една след друга. Бъдете уверени в себе си и действате, независимо, че ви се увеличават отговорностите. Работата е нещото, което ви държи будни и ви прави активни. Любими занимания може да ви отведат далече от къщи, споделете тези моменти с обичани хора.
19 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Силната ви интуиция ще ви предпази от неразумни постъпки днес. В определен момент се колебаете как да постъпите, но близък приятел ще ви помогне да намерите вярната посока. Имайте повече търпение в личните си контакти, не позволявайте на емоциите ви да властват над вас. Харчите прекалено много за дребни неща.
19 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Възможно е да останете подразнени от нетактичното поведение на човек от обкръжението си. От друга страна това ще повиши активността ви, в доказване правотата на тезата ви. Каквото и да се случи бъдете премерени и не позволявайте емоциите да диктуват поведението ви. Отдадеността ви на една идея може да предизвика криза в отношенията ви с партньора.
19 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Отдавате голямо значение на професионалната си заетост и с право. От днешните ви срещи ще зависят доходите ви, което ви прави още по-отговорни. Благодарение и на добрата ви организация, ще повишите ефективността на труда си и ще подобрите климата сред колегите си и в къщи.
19 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Не се поддавайте на емоции и не се предоверявайте. Днес се изисква от вас да бъдете последователни в служебните си задължения. Ако е необходимо вложете цялата си енергия, за да се справите със започнатото. Няма да закъснеят и парите, но само ако разчитате на себе си. Любовта ще ви подкрепи, ако срещне у вас воля за борба, а не хленч.
19 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Без да се заяждате с околните и проявявайки добронамереността си към тях, ще ви бъде по-лесно в отстояване на позициите. Добро начало за започващите нова работа, както и за влюбените, които пристъпват към по-голямо взаимно обвързване. Възможности за брак или запознанства с цел брак.
19 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Очаква ви приятен и спокоен работен ден. Настроението ви действа тонизиращо на всички около вас, затова бъдете сигурни че всеки около вас днес ще остане очарован от излъчването ви. Колега ви предлага добра идея, но е възможно тя да остане на заден план за момента. Изчакайте по-добър момент за да се заемете сериозно с намеренията си.
19 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
За пореден път ще покажете уменията си да взимате правилни решения и да ги следвате. Ще потиснете притесненията си за друго време и днес ще се възползвате от всяка подадена ви възможност. До себе си ще имате хора, които открито ви подкрепят и на които може да се разчита. Оценете ги и им върнете жеста.
19 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Настроени сте за активна почивка. Ще ви привличат занимания със спорт, туризъм или светски живот. Сигурно е, че няма да скучаете, напротив. Любовни трепети ще ви държат будни и подтикват към действия. Добра новина ще ви накара да кроите планове за бъдещето си. Липсата на тревога си е цяло щастие, но дали го осъзнавате?
19 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Печалбите ви преследват независимо с какво се занимавате. Сега е момента да покриете дълговете си(ако имате такива) и да помислите за спестявания. Спокойно можете да си позволите повече разточителство при покупките. Здравето ви е отлично и скоро едва ли ще ви създава проблеми.
19 юни 2021
Последни новини