Иво Димов за строежа на новия ЖП надлез: Имайте търпение!

Западната тангента на бул."Трети март" вече е превърната в яма

Вариант да бъде изграден временен подход за пешеходците от западния край на ЖП линията на бул."Трети март" е бил обсъждан на редовната среща днес между Общината и фирма "Терна" по повод строежа на новия надлез.

Към момента обаче, няма как хората да се придвижват от там, защото коли на "Терна" насипват чакъл и са възможни инциденти с преминаващите.

Това коментира пред Dimitrovgrad.bgvesti.net кметът Иво Димов в отговор на многобройните коментари от граждани, живеещи в кв."Славянски", че се налага да обикалят половината град, за да стигнат до центъра.

Ако има някакъв удачен вариант за придвиждане на хората, готов съм веднага да го изпълня, за да ги улесня", каза градоначалникът. Той призова димитровградчани за повече търпение, тъй като се реализират два важни проекта - този за ЖП надлеза и Водния проект.

Според Димов, пешеходният мост в района на Неделен пазар ще е готов след 30 март. Едва след това ще бъде съборен стария ЖП надлез. Такива уверения са били дадени на срещата със строителите днес. Не е ясно дали до тази дата ще са готови асансьорите, защото се поръчват в Италия, но пасарелката ще е вдигната, увери още кметът.

Междувременно на мястото на затворения вчера бул."Трети март" в участъка от Водната кула до кръговото на Спортната зала вече зее огромна дупка. Фирма "Терна" започна работа по изграждането на основите на новия ЖП надлез от западния край, след като пространството бе разчистено от дървета преди ден.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

След 30 март ще е готов пешеходният мост на Неделен пазар

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини