Пред финал са преговорите за придобиване собствеността на Водната кула

Пред финал са преговорите за придобиване собствеността на Водната кула в Димитровград. Кметът Иво Димов съобщи пред журналисти, че води разговори с Министерството на транспорта, като е предложена и конкретна сума, която Общината да плати. 

Той припомни, че БДЖ е търговско дружество и по закон няма как да дари на Димитровград безвъзмездно кулата, а Димов вече е провел директно договаряне. "Сумата няма да бъде голяма, ще се постараем да не натоварим бюджета на общината, възможно е предложим и разсрочено плащане", добави градоначалникът.

Миналата година за закупуване на кулата в бюджета бяха заложени 50 000 лв. За тази такива не са предвидени, но сумата е по-малка и не е проблем да бъде включена с актуализация на годишната финансова рамка, както и за да не тежи да разсрочим плащането й, коментира още Димов

На следващата сесия на Общинския съвет той има намерение да внесе докладна, с която да поиска от ОбС праводото да се договори с БДЖ за придобиване на собственост. "Водната кула е символ на града, тя трябва да остане на димитровградчани. След като придобием собственост ще я преведем в нов вид", увери кметът. 

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    На
    Направете
    3 -2
    19:23, 4 май 2017
    Направете и водна атракция. Към водната кула има водопровод и помпена станция на брега на р. Марица. Щом като 1 водна кула превърнахте в символ на града.
Последни новини