33 °C

Обсъдиха тегленето на два кредита заради Водния проект

Два нови кредита за покриване разходите по дейностите, свързани с водния проект има намерение да поеме общината

Обществено обсъждане за кандидатстване по два кредита за финансиране на одобрения проект „Реконструкция и доизграждане на канализационна мрежа на Димитровград- Десен бряг”, т.нар .Воден проект се проведе в зала "Гросето" в Димитровград снощи.
Предназначението на кредитите е за изпълнение на дейностите по проекта- реконструкция на главните канализационни колектори за отвеждане на отпадъчните води  на  Димитровград - Десен бряг.

Стойността на т.нар. Воден проект е 13 010 570 лв.,а  задължителният финансов принос на общината – 595 884 лв.  Именно, за да обезпечим собствения принос се налага да теглим кредитите, поясни на срещата зам.кметът Росен Кузев.
 
Допълни, че начините за финансиране са чрез авансови и междинни плащания от страна на управляващия орган на програмата и два кредита от фонд ФЛАГ - мостови кредит до 2 281 460 лв. и кредит за съфинансиране на собственото участие на общината в размер до 595 884 лева.
До 2 281 460 лева максимален размер и вид на дълга краткосрочен, поет с договор за общински заем, при срок за погасяване до 12 месеца. 

Посочените източници за погасяване на главницата са плащанията от оперативната програма, а лихвата- със собствени средства на общината при максимален годишен лихвен процент шестмесечен EURIBOR плюс максимална надбавка от 4,715 %. Начините за обезпечение са учредяване на залог върху вземанията на общината по договора за безвъзмездна помощ  и върху собствените й приходи.

16 кредита има Община Димитровград към момента в размер на 9 058 000 лв., като близо половината сума е издължена, стана ясно на срещата. Три от тях на стойност 3 230 000 лв. и са към банкови институции.
Девет са заемите към фонд "Енергийна ефективност" на стойност 3 585 942 лв., като малко над 1 272 750 лв. остава да бъдат погасени до края на годината. Средствата по тези 9 кредита  са използвани за обновяване на образователната инфраструктура в Общината.

Димитровград има и три мостови кредита по фонд "Флаг"по 3 проекта по Оперативни програми на стойност 2 167 295 лв., два от които вече погасени. Общината е теглила и кредит за съфинансиране по проекта за превръщането на Светилището на нимфите в туристическа дестинация в размер на 75 000 лв.
    

Зам.кметът Росен Кузев поясни, че се налага тегленето на кредит, за да бъдат покрити разходи по Водния проект

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 22.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С финансови и други придобивки ще отбележите днешния ден. Развитията ще ви зарадват, но основната заслуга за тях сте вие самите. Сега може да успокоите темпото и да споделите с близките си доброто си настроение. Очаква ви приятен и ненатоварен ден, красивите гледки на природата ще върнат силите и желанието ви да не прекъсвате добрата тенденция.
22 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Налице са всички изгледи този ден да мине спокойно и без излишни емоции. Имате нужда от почивка и хубавото е че ви се откриват добри възможности за разтоварване. Отложете разговор с ваш близък, ако обстоятелствата го позволяват, тъй като това само ще ви натовари, а и едва ли ще успеете да постигнете целта си. Съобразете се с нещо, което любимия човек иска от вас.
22 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Заемате се с доста задачи, но непостоянството ви може да ви изиграе лоша шега. Бъдете внимателни при работа с документи, не подписвайте нещо, със съдържанието на което не сте запознати достатъчно добре. Хармонични семейни и професионални отношения.
22 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
За някои ваши проблеми могат да ви помогнат ваши близки. Ремонтна дейност ще ангажира вниманието и силите на част от вас. Други ги очаква приятна изненада и придобивки. Самочувствието ви е на ниво, а чувството ви на хумор ще ви обгражда с приятна компания. Успешно представяне на изпити очаква учащите се.
22 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Тръгвайки на път, има задачи, които не търпят отлагане. Подгответе автомобила, консултирайте се за променените услови по пътищата, ако има такива и шофирайте внимателно. Радостни вести ще направят деня ви по-вълнуващ. За някои те са свързани с предстояща изява, за други с възможност да реализират финансова сделка.
22 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Получавате добри новини, свързани с настоящата ви работа, което ще ви позволи да действате доста по-свободно днес. Внимавайте обаче с ангажименти, свързани с хора, които не познавате твърде добре. Ще ви се наложи да вдъхнете повече увереност на човек от обкръжението ви, който е на прав път, но му липсва самочувствието че ще успее.
22 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Изпълнени сте с ентусиазъм и идеи за амбициозни проекти, и нямате търпение да пристъпите към осъществяването им. Помислете разумно какво сте в състояние да жертвате за да осъществите друго. Едва тогава пристъпете към действие. Обърнете внимание и на потенциалните партньори, в сътрудничеството ви има бъдеще.
22 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Днес ще бъдете изявено активни. Ако се измъчвате от тревожни мисли по определен човек, по добре поговорете с него. Ще си изясните недоразуменията и ще ви олекне. На работното място не допускайте да ви приписват чужди пропуски. Старайте се с поведението си в семейството да предизвиквате уважение.
22 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Този ден ще е много ползотворен за вас. Ще преминавате през различни перипетии, докато накрая не постигнете своята цел, макар и на висока цена. Имате подкрепата на близките си, а това е достатъчно за вас, за да покажете на какво сте способни. Вечерта ще имате възможност да си починете.
22 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Следвайки интересите, ще пренебрегнете нечие неодобрение във връзка с действията ви и ще продължите напред. В обкръжението ви има хора, чиито оценки не винаги съвпадат с вашите и приемате отношението им враждебно, но боже и да грешите. Вземете мерки и не изоставяйте в сроковете, които не търпят отлагане.
22 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Намирайте мярката във всичко, за да не си създавате сами затруднения. Денят предразполага към съзидателна работа, творческите занимания ще са интересни и създаващи усещане за пълнота. Любовта е до вас, стига да отворите сетивата си за положителните вълнения, с които ни зарежда допира й.
22 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Насочете желанието си да се утвърждавате като професионалисти в перспективна посока. Не пропускайте добрата възможност. Бъдете по-гъвкави при вземането на решения и ще стъпите на вярната пътека. Ставащото идва да ви покаже, че пред вас се откриват нови хоризонти. С далновидността си печелите преднина, очакват ви възнаграждения и придобивки.
22 юни 2021
Последни новини