В Спешния център: Препращат малки пациенти с рани в Хасково

В Центъра за Спешна помощ в Димитровград не могат да оказват хирургична помощ

Малки пациенти от Димитровград, които имат нужда от хирургична интервенция след инциденти, са препращани от тукашния Център за спешна помощ в Хасково. Това сигнализира читателка на Dimitrovgrad.bgvesti.net на пощата ни.

33-годишната Д.Узунова разказва, че се е наложило да посети Спешния център в двора на МБАЛ -Димитровград в почивен ден, защото 3-годишната й дъщеря си пукнала челото по време на игра.

"Раната беше сериозна, кървеше доста. Работещите в центъра ми обясниха, че има дежурен хирург в отделението, но той не може да дойде. Посъветваха ме, ако съм с кола, да заминавам за Хасково", разказва жената. В Областния град се погрижили за дъщеря й, като раната била затворена с 3 шева.

Узунова се възмущава, че не е било обърнато внимание на малко дете, макар жената да е наясно, че работещите в центъра са доста ангажирани.

Подобна случка разказва и друга димитровградчанка, чието дете е потърсило помощ с пукната брадичка, отново в почивен ден. Майката също била препратена в областния център да търси медицинска помощ.

Екипът ни потърси за коментар д-р Петя Радева- шеф на Центъра за спешна медицинска помощ в Хасково, на чието подчинение е филиала в Димитровград. Радева обясни, че към тукашната спешна помощ няма назначен хирург, а единствено такъв може да извърши интервенцията при подобен тип рани. Затова колегите й са постъпили така.

Ръководителят допълни, че по принцип заетите в Спешна помощ се обръщат към специалисти от болниците, намиращи се близо до центровете. Радева припомни, че в Димитровград функционира център за неотложна помощ, където детето е можело да получи направление за хирург, както е било в случая.

"Назрява кадрови дефицит сред медицинските специалисти, все повече пациенти ще се обръщат за помощ към здравните заведения в по-големите градове", коментира ситуацията д-р Радева.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини