24 точки разглежда ОбС -Димитровград на сесия в четвъртък

Предстоящата на 27 февруари сесия на ОбС -Димитровград бе тема на пресконференция, дадена от Ст.Димитров

24 докладни записки предстои да разгледа Общински съвет -Димитровград, който ще заседава този четвъртък - 27 февруари в зала "Гросето".

Сред точките има теми, свързани с образованието, читалищата и земеделието, коментира пред журналисти днес председателят на ОбС Стефан Димитров.

Въпреки, че са малко на брой в сравнение с минали заседания, темите не са маловажни, обобщи Димитров.

Той каза, че над 130 имота ще бъдат разгледани от Общински съвет с цел продажба.  Те касаят селата Бодрово, Бряст, Воден, Върбица, Горски извор, Долно Белево, Злато поле, Малко Асеново, Странско, Черногорово и Ябълково.

Общинарите ще коментират точка, свързана и с предоставяне на част от общински имот на читалището в село Каснаково. Докладна за предоставяне на концесия на два язовира в Здравец, е друга от темите на местните парламентаристи идния четвъртък.

Допълнение и изменение на програма за управление и разпореждане с общинска собственост също е в дневния ред на общинарите.

Ще се дискутира и даване съгласие за изменение на улична регулация заради преместване на газопровод в рамките на проекта за електрификацията на ЖП отсечката Димитровград- Харманли.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини