Третокласници от СОУ "Л.Каравелов" направиха първи стъпки в програмирането

Първи стъпки в програмирането направиха днес участниците в клуб "Аз и светът около мен"

Третокласниците от СОУ „Любен Каравелов“, участващи в клуб „Аз и светът около мен“ с ръководител Йорданка Първанова, проведоха своята първа представителна изява за настоящата учебна година.

Темата на занятието бе „Рециклирай с Мая и Екопак“, а учениците обсъждаха теми и проблеми, свързани с опазването на околната среда.

Запознаха се с филмче, проследяващо пътя на боклука, любопитни факти за ползите от рециклирането и необходимостта да опазваме природата чиста.

Мая e малка програмируема играчка „Bee Bot“, която е довела пролетта в класната стая на учениците още през февруари, поясни ръководителят на клуба Йорданка Първанова. След дълго обсъждане третокласниците сами избирали името на своя нов любимец. 

 Мая става чест гост в часовете и през междучасията (в лошо време). Трудолюбивата пчеличка работи само след зададени команди (програмиране) от страна на управляващия ученик. Изпълнява различни задачки в часовете по Математика, Български език, Човекът и обществото и Човекът и природата. Дори самите ученици създават свои проекти (задачи) за Мая.

В днешното занятие Мая премина успешно по пътя на стъклото, пластмасата и хартията и донесе точки бонус на учениците, разказаха инициаторите.

Приятна изненада беше и желанието на гостите да се включат в управлението на пчеличката под зорките погледи на опитните вече ученици.

Участниците обсъждат пътя на пчеличката в ниво за напреднали

Първокласникът Сашко също пробва как се работи с Мая и заслужи аплодисментите на децата и гостите
Родителите, уважили изявата също опитаха как се работи с Мая
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини