Стефан Димитров предлага МБАЛ да се прехвърли на държавата

Вариант за съществуването на МБАЛ "Св.Екатерина" предложи днес Стефан Димитров

Да се прехвърли МБАЛ "Св.Екатерина" на държавата предлага като вариант за спасението на здравното заведение председателят на ОбС -Димитровград Стефан Димитров.

Идеята той сподели на среща с журналисти днес, като уточни, че темата ще бъде обсъждана и в групата "Да за Димитровград" тази вечер.

Според Димитров, Общината ще може да определя своя политика в болницата, като предостави безвъзмезно на държавата 51% от собствеността на МБАЛ.

Останалите 49% да бъдат за Общината, като тя по всяко време ще може да отпуска средства. Държавата от своя страна може да избере управител на здравното заведение.

Шефът на местния парламент е на мнение, че по този начин може да бъде защитен интереса на хората, а не на политическите партии.

"ГЕРБ и БСП виждат болницата като политически проблем, затова никой не предприема нищо до сега", заяви още Димитров. Според него, по този начин държавата успешно ще бъде включена в извършване на услугата "Здравеопазване" в Община Димитровград.

Димитров сподели също, че към момента не е удачен и варианта да се закрие или ликвидира димитровградската болница, а помещенията да бъдат дадени за ползване на МБАЛ-Хасково, защото няма гаранция, че това ще се случи. Заяви още, че според него в МБАЛ "Св.Екатерина" съществува разчистване на лични сметки между доктори, свързани с една или друга политическа партия.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини