5-ти VIP клас поведе съученици към универсалната любов

5-ти VIP клас поведе съучениците си

5-ти VIP клас на хасковската ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ днес поведе съучениците си към щастието и универсалната любов между хората, като всички вкупом цъфнаха в розово. Освен щастие и любов, от 5 години цветът символизира и борбата срещу насилието и тормоза в училище. Идеята тръгнала от Канада, където ученици докарали до сълзи свой другар, появил се на първия учебен ден с розово. В знак на съпричастност десетки деца, момчета и момичета, се появили на следващия ден, облечени в същия цвят. Оттогава 27 февруари се счита за ден срещу насилието и тормоза в училище. За да подчертаят идеята, малчуганите от ПМГ бяха декорирали гърдите си със стикери „Не на тормоза“ и гордо ги разхождаха по коридори и класни стаи. Примерът им зарази и гимназистите, дори част от учителското тяло, начело с приличащата на 11-класничка зам.-директорка Донка Маргаритова.

Че петокласниците се имаха за водачи, говореше и представянето им - вместо традиционната буква били 5-ти VIP клас. Освен че били „много важни персони“, означавало и „време да изкарваш пари“, което започвало с трупането на знания в най-доброто училище.

За отбелязване е, че в идеята масово се включиха и момчета, което обори твърдението, че розовото е полово ориентиран цвят. Освен с дрескода, Математическата отбеляза международния ден и с масово раздаване на стикери и изработване на плакати, призоваващи към търпимост и разбирателство между хората.

В „Деня на розовата фланелка“ се включиха общо 7 училища от Хасковско. Освен ПМГ, света през розови очила погледнаха и в Гимназията по туризъм, СОУ „Паисий Хилендарски“, СОУ Васил Левски, ОУ „Любен Каравелов“ и основните училища в селата Динево и Узунджово.

Г.Христов

Гимназистката Донка Маргаритова стриктно спази дрескода

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини