Фейсбук-акция:15 души чистиха двора на димитровградското ПМГ

Акцията по почистване на двора зад ПМГ и бившето ОУ "Климент Охридски" бе инициирана във Фейсбук

15 души се включиха с доброволен труд в разчистването на пространството зад сградата на ПМГ "Ив.Вазов" и бившето училище "Климент Охридски" в Димитровград.

Акцията бе инициирана чрез социалната мрежа Фейсбук от бивши възпитаници на двете училища. Повод станаха коментарите за запуснатото състояние на терена, обрасъл с бурени и клони.

Помощ оказаха от комуналната фирма "Нео Титан", който предварително подрязаха с техниха обраслите клони около сградата на българо-гръцкия център. Доброволците използваха чували и ръскавици, за да приберат отпадъците.

Сред дошлите бяха представители на партията на Зелените в Димитровград, инициаторите на групата във Фейсбук, както и работещи в Центъра за обществена подкрепа, помещаващ се в българо-гръцкия център.

Акцията подкрепи и ръководството на ПМГ "Иван Вазов", начело с директора Илияна Славова. Тя не скри възмущението си от коментарите в социалната мрежа, че двора на гимназията е в лошо състояние по вина на гимназията.

"Двора в частта, която е зад ПМГ се поддържа от персонала на училището и всеки може да се убеди на място", каза Славова. По думите й, по-скоро трябва да се обърне внимание на факта, че мястото се ползва като тоалетна от минувачи или за други нужди.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини