19 °C

Без нощни групи в димитровградските градини от 1 март

Двете нощуващи групи в ОДЗ "Лилия" се трансформират в дневни от 1 март, стана ясно на днешната сесия

От 1 март се трансформират две нощуващи групи в ОДЗ "Лилия" в кв."Изток" и една в димитровградската градина "Йорданка Чанкова" в дневни, съобщи по време на днешната сесия кметът Иво Димов.

Той направи това в отговор на питане, отправено от председателя на комисията по образование Тодор Тодоров. Според Тодоров, сред ромското население в квартала имало недоволство, че нощните групи се премахвали. Притеснения имало и сред персонала, който се опасявал, че ще има съкращения след оптимизацията.

Иво Димов обясни, че право на кмета е да реши какво да прави с нощуващите групи, при положение, че те се посещават от малък брой деца.

"Нощуващи групи се разкриват когато има трисменен режим на работа, в кв."Изток" няма такива родители", поясни кметът и посочи, че повечето деца там се прибират от близките им след вечерята в 21:00 часа.

Градоначалникът мотивира промените с нарасналите разходи за издръжка на нощните групи - персонал, храна, отопление. Заяви още, че не повече от двама ще бъдат съкратените при оптимизацията, които при първа възможност ще бъдат назначени в други детски заведения.

"Нормално е да има брожения, при положение, че нощуващите групи са съществували в последните 5-6 години и хората са свикнали на нещо, което няма как да продължи да същуствува", заяви Димов.

Според шефа на комисията по образование към ОбС, в кв."Изток" Т.Тодоров, се надигало недоволство от затварянето на нощните групи в ОДЗ "Лилия"

В градина "Йорданка Чанкова" където ще бъде трансформирана една нощуваща група в дневна, повечето деца били от кв."Марийно". В момента тече подаване на заявления от родители, като малчуганите ще бъдат връщани в градината в квартала. В "Йорданка Чанкова" няма да има съкращения, увери още Димов. Той припомни, че с 1 400 000 лв. всяка година Общината дофинансира дейностите в детските градини.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 19.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Не пестете силите си днес. Денят е многообещаващ за вас и е едно чудесно начало на новата седмица. Интимните ви завоевания от предишните дни ви импулсират и стимулират творческите ви способности. Това ще изиграе решаваща роля в деловите ви начинания.
19 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Умереността ви е похвална и това ще ви донесе повече успехи днес. Ще получите предложение за съвместен бизнес, което може да се окаже добра перспектива за бъдещето ви. Не се колебайте дълго, проявете активност. Събитията ще ви подскажат правилните решения, доверете се на интуицията си.
19 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Благоприятните възможности за удовлетворяващи ви реализации идват една след друга. Бъдете уверени в себе си и действате, независимо, че ви се увеличават отговорностите. Работата е нещото, което ви държи будни и ви прави активни. Любими занимания може да ви отведат далече от къщи, споделете тези моменти с обичани хора.
19 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Силната ви интуиция ще ви предпази от неразумни постъпки днес. В определен момент се колебаете как да постъпите, но близък приятел ще ви помогне да намерите вярната посока. Имайте повече търпение в личните си контакти, не позволявайте на емоциите ви да властват над вас. Харчите прекалено много за дребни неща.
19 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Възможно е да останете подразнени от нетактичното поведение на човек от обкръжението си. От друга страна това ще повиши активността ви, в доказване правотата на тезата ви. Каквото и да се случи бъдете премерени и не позволявайте емоциите да диктуват поведението ви. Отдадеността ви на една идея може да предизвика криза в отношенията ви с партньора.
19 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Отдавате голямо значение на професионалната си заетост и с право. От днешните ви срещи ще зависят доходите ви, което ви прави още по-отговорни. Благодарение и на добрата ви организация, ще повишите ефективността на труда си и ще подобрите климата сред колегите си и в къщи.
19 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Не се поддавайте на емоции и не се предоверявайте. Днес се изисква от вас да бъдете последователни в служебните си задължения. Ако е необходимо вложете цялата си енергия, за да се справите със започнатото. Няма да закъснеят и парите, но само ако разчитате на себе си. Любовта ще ви подкрепи, ако срещне у вас воля за борба, а не хленч.
19 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Без да се заяждате с околните и проявявайки добронамереността си към тях, ще ви бъде по-лесно в отстояване на позициите. Добро начало за започващите нова работа, както и за влюбените, които пристъпват към по-голямо взаимно обвързване. Възможности за брак или запознанства с цел брак.
19 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Очаква ви приятен и спокоен работен ден. Настроението ви действа тонизиращо на всички около вас, затова бъдете сигурни че всеки около вас днес ще остане очарован от излъчването ви. Колега ви предлага добра идея, но е възможно тя да остане на заден план за момента. Изчакайте по-добър момент за да се заемете сериозно с намеренията си.
19 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
За пореден път ще покажете уменията си да взимате правилни решения и да ги следвате. Ще потиснете притесненията си за друго време и днес ще се възползвате от всяка подадена ви възможност. До себе си ще имате хора, които открито ви подкрепят и на които може да се разчита. Оценете ги и им върнете жеста.
19 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Настроени сте за активна почивка. Ще ви привличат занимания със спорт, туризъм или светски живот. Сигурно е, че няма да скучаете, напротив. Любовни трепети ще ви държат будни и подтикват към действия. Добра новина ще ви накара да кроите планове за бъдещето си. Липсата на тревога си е цяло щастие, но дали го осъзнавате?
19 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Печалбите ви преследват независимо с какво се занимавате. Сега е момента да покриете дълговете си(ако имате такива) и да помислите за спестявания. Спокойно можете да си позволите повече разточителство при покупките. Здравето ви е отлично и скоро едва ли ще ви създава проблеми.
19 юни 2021
Последни новини