Обновиха част от легловата база на три димитровградски градини

    Денят на Християнското семейство отбелязаха днес в детска градина "Радост". Гости на тържеството бяха директорът на  Дирекция ""Европейски и национални програми и проекти" Диана Дончева и експерти от Общината. 

    Стана ясно, че 48 от леглата в градината са обновени, имат нови матраци и завивки. Освен в "Радост", легловата база е подменена и в една от групите в градина "Пролет", там леглата са 24, съобщи директорът на детското заведение Тонка Александрова. 88 са децата, които посещават градина "Радост", уточни тя.Възпитаниците на 3 -та група показаха как сами оправят леглата си за следобедния сън, разказаха, че харесват придобивките. 

    От Общината информираха, че нови матраци и спално бельо има и за възпитаниците на градина "Слънце". Там са обновени леглата на две групи.Общо за трите градини леглата са 128. Извършена е и подмяна на подовата настилка. През последните години подобряване на легловата база е имало и в други димиторвградски градини.

    Диана Дончева, коментира, че Общината непрекъснато полага усилия за по-добри условия за отглеждане и развитие на децата. Матраците са съобразени с всички изисквания за тази възраст. Спалното бельо е изработено от Социалното предприятие, подчерта Дончева. За нуждите на градините са били закупени и климатици.

    Над 150 000 лв.е отделила Общината за облагородяване на външната и вътрешна среда на детските заведения тази година, обобщи Дончева. Сумата е извън държавната и общинска издръжка на детските заведения, които са съответно 2 900 000 лв.и 990 000 лв. 

    Отделно 150 деца ползват услугата "Млечна кухня", като за издръжката й са заложени 70 000 лв., заявиха от Общината.

    Празникът уважиха и родители, които благодариха за грижите, които се полагат за техните деца. Малгуганите от "Радост" бяха подготвили тържество за гостите.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини