Предлагат министър за почетен гражданин на Димитровград

Министър Ангел Найденов при последното си посещение в Димитровград на 2 септември 2013 г.

Министърът на отбраната Ангел Найденов да получи званието "Почетен гражданин на Димитровград" предлага председателят на ОбС Стефан Димитров.

В момента Димитров подготвя докладна с такова съдържание, уточниха от Общинския съвет в писмо до медиите днес.

Според Димитров, Найденов години наред е работил и продължава да работи за развитието на нашата община.

Освен наш съгражданин, Ангел Найденов е бивш кмет на града, бивш областен управител на Хасково и настоящ министър.

"Найденов не е от хората, които забравят откъде са тръгнали.  Всички добри и лоши неща, през които е минал, всички негови сполуки и несполуки, всички върхове и катаклизми, минават оттук, от Димитровград", посочва в писмото си Димитров.

В докладната си той ще предложи да се сложи бариера пред политиката и да се оценят по достойнство заслугите на нашия съгражданин Ангел Найденов.

Приложена е и биографична справка на Найденов:

Ангел Найденов е роден на 28 септември 1958 г. в гр. Кърджали. Средното си образование завършва в ПГ „Иван Вазов” - Димитровград. Висшето си образование завършва през 1981 г. във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” – гр. Варна със специалност „Инженер-навигатор”. По професия е морски капитан. Завършва втора магистратура във Военна академия „Г. С. Раковски” –  гр. София по специалността „Национална сигурност и отбрана”.

Работи  в Параходство „БМФ” – гр. Варна. Заема длъжности на помощник-капитан и специалист в ДСО „Воден транспорт” – гр. Варна. Специалист, заместник-директор и директор на ДСП „Деспред” – гр. Хасково.

Кмет на Димитровград за периода 1990 – 1994 г. Областен управител на Хасковска област  1995 – 1997 г. Народен представител в 37-то, 38-то, 39-то, 40-то, 41-то и 42-то Народно събрание на Република България от Българската социалистическа партия. Заемал е длъжностите заместник-председател на парламентарните комисии по национална сигурност и по външна политика и отбрана в различни Народни събрания и председател на Парламентарната комисия по отбрана в 40-ото Народно събрание. Заместник-председател и председател на Парламентарната група на Коалиция за България в 40-ото Народно събрание и заместник-председател на Парламентарната група на Коалиция за България в 41-ото и 42-рото Народно събрание.

Народен представител от 14 МИР Перник. Член на Изпълнителното бюро  на Националния съвет на Българската социалистическа партия и говорител на БСП. На 29 май 2013 г. е избран за министър на отбраната в правителството на Пламен Орешарски.

Владее английски и руски езици.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини