Искат пълно асфалтиране на разкопаните улици в Димитровград, предвидени са само кръпки

Иво Димов се надява да защити пред Министерството на околната среда и водите сума за цялостно асфалтиране на разкопаните улици по Водния проект

Кметът Иво Димов ще настоява пред Министерството на околната среда и водите /МОСВ/ за определена сума, с която да бъдат изцяло асфалтирани най-разкопаните улици от Водния проект в Димитровград.

Той коментира темата на среща с журналисти днес. Общината има голяма сума като непредвидени разходи, които кметът се надява да защити пред МОСВ. Миналата седмица разход от 36 000 лв., направен по Водния проект, не е бил признат от Управляващия орган по проекта.

В проекта, който тече в момента, е заложено само направата на кръпки, на местата, където е поставен нов водопровод и канализация. Такъв се подменя на общо 13 улици.

Копае се на двете ленти върху платното, а по средата  остава лента от 1 метър, така 50% от улицата е в този вид, каза Димов.

По думите му, под асфалта на голяма част от улиците има пясък, след разкопаването им той започва да се свлича и го отделя от бордюрите.

Посочи, че Водния проект навлиза в тримесечен цикъл на затваряне на бул."Д.Благоев", по времето на който ще бъде утежнен трафика от автомобили. Изкопните дейности са на 7 до 9 метра дълбочина, което обяснява сложността на проекта. За канализацията се копае на 3 метра, а за водопровод - на 1 метър.

Ремонтните дейности на водопровода и канализацията се извършват на 7 и 9 метра дълбочина

И двата проекта - Водния и за новия ЖП надлез, са изключително трудни и сложни, апелирам за разбиране и търпение димитровградчани, призова Иво Димов. Знам, че се създава голям дискомфорт на населението, но друг начин няма, защото те са излючително важни за бъдещото развитие на Димитровград, каза още кметът.

Няма други варианти, освен това което е направено, като организация на движението, заяви градоначалникът. Допълни още, че всяко едно действие, което Общината предприема, се обмисля внимателно и продължително, съвместно с фирмите по ремонта.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини