Общинският съвет в Димитровград с 45 точки в мартенската сесия

Председателят на ОбС Стефан Димитров даде пресконференция по повод предстоящата сесия

45 докладни са включени в проекта за дневен ред на сесията, която ще проведе утре Общински съвет -Димитровград, съобщи председателят му Стефан Димитров. Местните парламентаристи ще разгледат и една извънредна докладна - за подпомагане на многодетна майка от Общината.

Голяма част от темите на утрешната сесия са еднотипни, 12 от тях касаят концесии на язовири в димитровградско, обобщи председателят на ОбС пред журналисти днес.

Други от точките са свързани с предложена от Димитров промяна в правилника за работа на петте Общински предприятия - "Детски и младежки център" "Траурен обреден дом", СПИОПТ, ОКДПО, "Благоустрояване". Директор вместо управител да бъде длъжността начело, както и по-голяма отчетност на предприятията, предлага шефът на ОбС.

Като мотив той посочи, че бюджета на ОП "Благоустояване" за година е в размер на 1 000 000 лв. и е редно Общинския съвет да знае как се разходват те.

Докладна за поемане на общински дълг по фонд "Флаг" предлага кметът Иво Димов. Той е за финансиране на собственото учатие във Водния проект.

Съветниците утре ще изслушат и отчет за състоянието на общинската собственост, както и доклад за изпълнението на договорите за концесия.

Димитров съобщи, че в началото на утрешното заседание клетва ще положи новият кмет на Сталево Пею Колев, който спечели изборите там на 16 март. В деловодството на Общинският съвет е постъпило уведомление от съветника Данчо Данев, от което става ясно, че той вече ще бъде представител на коалицията ВМРО БНД и "България без цензура" в местния парламент.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

В зала "Гросето" съветниците ще проведат своето редовно заседание на 27 март
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини