18 четириноги кастрирани в приюта за кучета в Димитровград

18 безстопанствени кучета са кастрирани за месец и половина в Димитровград

От месец и половина в Димитровград работи приюта за безстопанствени кучета, който се помещава на изхода на града за Хасково. 18 са кастрираните до момента бездомни четириноги, заяви пред Dimitrovgrad.bgvesti.net зам.кметът Светослав Стойков. Потърсихме го за коментар по сигнала на живеещи в кв."Марийно", че са тероризирани от бездомни кучета.

От Общината са се погрижили и за специализиран автомобил, които да бъде използван за залавянето на четериногите. Възможността да бъде осигурен такъв от австрийска неправителствена фондация отпадна, след като чужденците не подписаха договор с Общината.

Ако гражданите се натъкнат на безпризорни животни могат да сигнализират на дежурния телефон в Общината - 0391 66 161, за да бъде реагирано веднага, посочи още Стойков.

Припомняме, че за звеното за безстопанствени кучета бе предвидена сума от 10 000 лв. в бюджета на Общината за 2013 година.

В момента за приюта за кучета отговаря управителят на зоокъта в парк "Вапцаров" Тончо Милев. Той замени Георги Апостолов, който е ангажиран с Киноложкия център в парк "Марица".

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Приютът за безстопаствени кучета в димитровград вече работи, увериха от Общината

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ma
    Marina
    0 0
    23:00, 16 окт 2014
    az do kolkoto znam samo gi kastrirat i puskat otnovo na ulicata a uj priut nqkoi pak si e napylnil dkoba az gorkite jivotinki umirat ot jajda i glad prodajniciiiiiiiiiiiiii
Последни новини