Алеята на новия живот - в приличен вид преди новото засаждане

Алеята на новия живот в парк "Марица"

В прилично състояние е Алеята на новия живот в парк "Марица" три дни преди там да се състои ново засаждане на дървета, констатира наш екип, посетил мястото тази сутрин. Дърветата са символ на родените през последната година в Димитровград деца.

Малко на брой са изсъхналите фиданки от предни години, а върху засадените миналата пролет все още са запазени табелите с имената на децата. Готови са и дупките за новото озеленяване, което предстои тази събота от 10:00 часа.

За четвърта поредна година на 5 април към Алеята на новия живот ще бъдат добавени 112 кедъра. Толкова са подадените заявления от семейства, които имат родени деца в последната година, уточниха от Общината.

Идеята на общинския съветник Христо Цветков за оформяне на такова пространство се приема с въодушевление от димитровградските родители всяка пролет.

Много са и семействата, които запечатват с камери и фотоапарати засаждането на дръвчето, символ на рожбата им. Значително по-малко майки и татковци, обаче се грижат за растението през останалото време на годината.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Изсъхнали дървета от предни години не липсват
Алеята от дървета, засадени преди две години
Засадените миналага година дръвчета са все още с табелите си
Дупките преди новата акция - тази събота са готови

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини