В Димитровград обявиха конкурс на тема "Победи опасността!"

Община Димитровград ще участва в националната кампания за детската безопасност в конкурса за рисунка

В Национална кампания на тема: „Детската безопасност – споделена отговорност и грижа” се включи тази година и Община Димитровград.

В рамките на кампанията се организира конкурс за детска рисунка, фотография или фотоколаж на тема:„Победи опасността!”, като творбите могат да са свързани с опасностите у дома, на пътя или на местата за отдих.

Той започна на 24 април и ще продължи до 1 ноември. Крайният срок за приемане на рисунките е 1 септември 2014 г. В конкурса могат да участват деца от 5 до 18 години, разпределени в 4 възрастови групи, а организатор е Държавната агенция за закрила на детето.

Целта му е да предотврати или да намали случаите на битови и друг вид инциденти при децата, като самите малчугани или подрастващи осъзнаят възможните опасности и начините да ги избегнат. Идеята е да се насочи вниманието на родителите и обществото към темата за детската безопасност, а в същото време да даде възможност за изява на творческата индивидуалност на децата, поясняват организаторите.

Идеята на рисунката, фотографията или фотоколажът трябва да носи в себе си послание за безопасна среда, свързано с представите на детето за рисковете, които носят места и уреди у дома, в детската градина, училището, на пътя и в превозното средство, на детски площадки, около и/или във водни басейни и др.

Всяко дете има право да участва с до 3 творби по темите на конкурса, с рисунка, фотография или фотоколаж. Фотографиите и фотоколажите се изпращат на адрес: Държавна агенция за закрила на детето, гр. София, 1051, ул. „Триадица”  № 2, „За Националния детски конкурс” или по електронна поща: sacp@sacp.government.bg.

Повече информация за конкурса можете да намерите тук.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини