Идната седмица асфалтират част от бул."Христо Ботев" в Димитровград

Пресечката на бул."Трети март" с бул."Христо Ботев" в момента

Следващата седмица ще започне асфалтирането на част от димитровградския булевард "Христо Ботев", съобщи кметът Иво Димов. Главната улица е в окаяно състояние от есента на миналата година след полагането на водопровода и канализацията по Водния проект. Живеещите се оплакват от прах и кал по всяко време.

Градоначалникът е подписал днес заповед за временна организация на движението, докато трае полагането на настилката по бул."Христо Ботев". Вече приключват подготвителните дейности по отсечката преди да бъде положен асфалта. Предвидено е и поставянето на нови бордюри.

Все още няма яснота дали държавата ще поеме частично междинни плащания по проектите по ОП "Околна среда", които бяха спрени от Европейската комисия в през март. Водният проект, който се реализира в Димитровград, е един от засегнатите.

За финансова помощ от държавата настояваха пред премиера Пламен Орешарски кметове от Националното сдружение на общините в Република България на среща в Бургас преди празниците. За целта експерти трябва да изготвят анализ, след което да се вземе решение.

До началото на следващата седмица се очаква въпроса да получи отговор, защото е много деликатен, посочи Димов. Той напомни, че въпреки непреведените на фирмите средства по програмата, работата по Водния проект в града не спира.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Пресечката на бул."Христо Ботев" с ул."Оборище"
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини