Започна асфалтирането на бул."Христо Ботев" в Димитровград

С нов слой асфалт е част от бул."Христо Ботев" от днес

Дългоочакваното асфалтиране на димитровградския булевард "Христо Ботев" започна. Техника на фирма "Аква Марица" днес положи нов слой асфалт първо в отсечката между улиците "Оборище" и "Т.Каблешков". Да провери как вървят стоителните дейности на булеварда дойде и кметът Иво Димов.

Пред журналисти той поясни, че втория етап на подмяната на настилката включва отсечката пред входа на МБАЛ "Св.Екатерина", след което ще се асфалтира и кръстовището на бул."Христо Ботев" с бул."Трети март".

За целта идната седмица за два дни ще бъде затворено кръстовището до светофарите на двата булеварда, за да се възстанови напълно настилката.

След това работата продължава по бул."Христо Ботев" в посока ул."Лиляна Димитрова", поясни кметът. Паралелно с новата настилка се полагат и бордюри. Върви и заравняване на участъка от улицата, които се намира пред болницата.

"Независимо от това, че парите по ОП "Околна среда" са спрени от месец март, намерихме вариант с фирмата-изпълнител да работим", посочи кметът.

По думите му, в първите дни на юни месец ще започне асфалтирането на участъка от кръговото кръстовище на ОМВ в посока ул."Гоце Делчев".

Градоначалникът бе на мнение, че бул."Христо Ботев" е улица за пример в Димитровград. Сменен е водопровода и канализация, поправени са геодезията и наклоните по булеварда, положен е нов слой асфалт и бордюри.

Dimitrivgrad.bgvesti.net

Заравняването на терена в отсечката пред болницата върви в момента
Върви и подмяната на бордюрите
Кметът Иво Димов проверки как вървят строителните дейности на бул."Христо Ботев"

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини