Атака: ЕС третира българите като хора втора ръка

Георги Сенгалевич (всясно) и депутатът от Атака Гален Монев

„С досегашната си политика Европейският съюз третира българите като хора втора ръка. На това трябва да бъде сложен край. Атака не е сама. Националистическите партии във Франция, Австрия, Великобритания имат големи шансове за Европарламента, където трябва да променим досегашната политика”. Това заяви в Хасково 7-ият в листата на Атака Георги Сенгалевич.

Според него един от най-разпространяваните митове е за европейските фондове. „България има вноска от близо милиард лева в ЕС. Реално сме получили обратно чрез фондовете доста по-малко. Това всъщност са нашите пари. И на всичкото отгоре Брюксел ни налага как точно да ги харчим. И дори ни налага санкции. Това е типичен пример за колониална политика, на която трябва да бъде сложен край”, заяви кандидатът за евродепутат.

„Визията на националистите за нов ЕС е Европа на нациите, съюз на независими държави, каквато беше мечтата на Дьо Гол. Защото сега има диктат на олигархия, на необуздани капитали, които източват националното богатство”, допълни Сенгалевич.

Според Атака голяма заплаха представлява и готвеният в пълно затъмнение договор между САЩ и ЕС. Националистите се опасяват, че той ще отвори пътя в Европа за ГМО, за добива на шистов газ, за агресивни американски корпорации, които ще печелят безогледно.

„САЩ се опитват да отвърнат Европа от Русия и Китай и да ги запазят в своята сфера на влияние”, каза още кандидатът за евродепутат.

Георги Сенгалевич е на 25 години, археолог и политически анализатор. Носител е на няколко национални и международни награди за принос в областта на средновековната археология. Работи като експерт към комисията за борба с корупцията в парламента. Владее гръцки, английски и руски език, ползва немски и френски.



Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини