Томислав Дончев: Ще позволим да ни измамят в неделя?

Гражданите на България в неделя имат труден тест. Той е дали България ще позволи да бъде купена, или дали ще позволи да бъде измамена. Затова изборите в неделя са тест за имунната система на гражданското ни общество. Убеден съм обаче, че българите ще издържим този тест. Това заяви при посещението си в Хасково водачът на кандидат-депутатската листа за Европейския парламент на ГЕРБ Томислав Дончев.

За идеята, която се лансира - Европа да върви на т. нар. „две скорости“, или да се групират отделно по-бедните и по-богатите държави в Евросъюза, Дончев отсече категорично “Европа на две скорости е отстъпление от Европа. Това е проява на малодушие и е отказ от нормалното развитие на ЕС“. Той коментира още, че ако все пак в някои от държавите-членки има подобни настроения, то те не са на базата на принципни решения, а са травми от кризата. „Факт е, че по време на кризата някои държави-членки се опитаха да се свият в себе си. Видяхме и белези на протекционизъм, на намаляване на вярата в Европа“, каза още Дончев. Прогнозата му обаче е, че следкризисните времена в Европа тези настроения ще изчезнат и държавите-членки ще се върнат на стария принцип, че само обединени са по-силни.

Дълъг е списъкът с причини, заради които отборът на ГЕРБ е по-добър от останалите за представител на България в Европа, подчерта първият в листата кандидат за евродепутат на ГЕРБ Томислав Дончев.

Не се опитваме да се правим на такива, каквито не сме, за разлика от други можем да ходим и по тротоарите, не по облаците. Имаме и опит на всякакви нива“, са някои от преимуществата, които Дончев изтъкна.

Аз мога да преведа Европа до всеки отделен човек, до всяко малко или по-голямо населено място, защото познавам Европа от всяка гледно точка“, защити лидерската си позиция в листата Дончев.

Той посочи, че при обиколката си в страната е минал през поне 100 населени места за последните 3 седмици, а най-често задаваният въпрос бил „ Докога?“

Въпреки че европейските избори са до голяма степен скучни, защото става дума за по-трудно разбираеми теми, но залогът за тези избори в България сега е доста по-сериозен. Първо защото от тези избори до голяма степен зависи къде ще е бъдещето на България. До голяма степен през резултата от предстоящите избори ще се чете къде иска да е България - в Европа или по друга геополитическа гравитация.

Страната ни има нужда от силен глас в Европа, но такъв, който да има аргументи. 

 

 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини