Ст. Димитров подкрепи идеята за сливане на две профeсионални гимназии в Димитровград

Председателят на ОбС Стефан Димитров коментира сливането на двете професионални гимназии в Димитровград

Идеята за сливането на двете професионални гимназии в Димитровград - ПГ "Капитан Петко войвода" и ПГХХТ "Проф. д-р Асен Златаров" подкрепи председателят на ОбС Стефан Димитров.

Пред медиите той коментира, ако това бъде сторено, има възможност за създаването на едно голямо професионално училище, а не както е в момента- да се разпилява финансов ресурс.

Димитров смята, че чрез обединението ще постигне по-добра оптимизация, макар по думите му, на някой мнението му да се стори доста негативно.

Химическата гимназия разполага с отлична база и според шефа на ОбС трябва да се работи в посока създаване на добро професионално училище с поне 600 -700 ученика, а не както е досега - 120 на брой.

"Колкото по-рано се случи това сливане, толкова по-добре", заяви Димитров. Добави, че справка, направена от него показала, че в Димитровград няма училище, което да подготвя кадри с национално значение за икономиката.

През седмицата председателят на ОбС смята да организира среща по темата между директорите на двете училища, Постоянната комисията по образование към ОбС и димитровградските синдикати.

Припомняме, че от Регионалния инспекторат по образованието в Хасково официално информираха, че се подготвя възможност за сливане на двете гимназии в Димитровград, заради намаления брой ученици. Посладната дума има Министерството на образованието, което ще вземе и крайното решение.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини