Обновен по проект парк в квартал "Простор" пустее

По средата на парковото пространство преминава черен път

В окаяно състояние е новоизграденото парково пространство зад блок №7 в димитровградския квартал "Простор", което бе изградено със средства от Община Димитровград по линия на проектите за приветлива градска среда.

Това сигнализираха самите живеещи, само няколко дни след като бе обявена нова сесия за набиране на проекти по този конкурс. 

Част от мястото за отдих сега е превърнато в паркинг за тежкотоварна техника, която е разположена там заради ремонтите по Водния проект. Строителите обещали да възстановят засегнатото -няколко премахнати пейки и дървета, след като приключат работа.

Сега живеещите избягват да водят децата си тук. Още повече, че по средата има оформен черен път, използван от техниката. В единия край на парка зее и дупка, част от дейностите по подмяната на ВиК -мрежата.

През есента на 2012 г. обитателите в блок №7 получават 4 278 лв. за облагородяване на запуснатото място. До декември същата година паркът вече разполага с люлки, беседка, пейки. През пролетта на 2013 година бяха засадени и различни по вид дървета.

Средства за поставяне на настилка или поне за чакълиране, така и не се намериха, коментираха още хората. Спонсори също. Затова и днес мястото е обрасло с трева, а пейките не се използват. Люлките са изчезнали, а край беседката има разхвърляни боклуци.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Дупката, част от дейностите по Водния проект
Част от мястото се използва за паркинг на строитерната техника
Пейките са нови, но не се използват
Люлките са изчезнали, парзалката стои
Поставената през 2012 г. беседка

Има и изсъхнали дървета

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини