Обновен по проект детски кът пустее заради липса на настилка

Паркът, създаден по проект за приветлива градска среда изглежда така

Един от новите детски кътове в димитровградския кв."Простор" от месеци не се използва, разказаха майки с деца, които живеят там. Става дума за пространството пред блок №7. Според тях, причината е в липсата на подходяща настилка от какъвто и да е вид. Детските съоръжения, спечелени по проект от етажната собственост в блок №7, са разположени направо върху калта.

Прпипомняме, че пространство бе потънало в бурени през лятото на 2012 година. След това по инициатива на Общината то бе почистено. Живеещите в блок №7 се включиха в конкурса за проекти за приветлива градска среда и спечелиха финансиране от 4 278 лв.

Преди две години бяха поставени беседка, люлка и пързалка, пейки. Засадени бяха и дървета в няколко озеленителни акции. Днес от голяма част от фиданките няма и помен. Люлката е неизползваема, а пейките са потънали в бурени дори и в момента.

Преди месеци част от площадката се използваше за паркинг на машините, които извършваха подмяна на ВиК инсталацията на ул."Простор". Сега пространството е в кал и трева. Инициаторите на проекта така и не успяха да осигурат финансиране за подходяща настилка, въпреки усилията и молбите към спонсори. Накрая излиза, че над 4 000 лв. май са хвърлени на вятъра, разказват още обитателите на блок №7.

 Dimitrovgrad.bgvesti.net

Люлката, поставена по проект не е използваема
През пролетта това място бе паркинг за тежки машини
По проекта бяха поставени и пейки
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    65
    659348
    7 0
    14:58, 18 ное 2014
    И кой е виновен? Защо общината одобрява и финансира подобен проект без в него да е включена настилка?????
    • 65
      659349
      7 0
      18:25, 18 ное 2014
      Защо тези, които разкопаха района, Общината не ги задължи да облагородят площадката? А за одобрението - прави се в пълно безхаберие!
  • 2
    Аз
    аз
    7 0
    15:33, 18 ное 2014
    Ако направят пред нашия блок и без настилка няма да пустее
Последни новини