Лекар от Хасково стана шеф на димитровградската болница

Д-р Матей Матеев, който работи в Спешното отделение в Хасково, е новият управител на МБАЛ "Св.Екатерина" в Димитровград. Докладната за избор на шеф на тукашното здравно заведение бе една от точките в днешната сесия на Общински съвет -Димитровград. Тя бе предложена от шефа на комисията Юлиян Семерджиев класирала д-р Матеев за управител в конкурс, обявен през месец май.

28 общинари гласуваха за кандидатурата на д-р Матеев, като имаше и един глас "въздържал се". Предстои новият шеф на МБАЛ да бъде вписан в търговския регистър за срок от 3 години и след това с него да се сключи договор за възлагане управлението на болницата.

При гласуването на точката в залата нямаше дебати. След края на дневния ред думата бе дадена на новия управител, който поясни какви са вижданията му за развитие на местното здравно заведение.

"Приоритет ще бъде оцеляването на болницата, а вижданията ми съвпадат с националната стратегия за развитие на здравеопазването", каза лекарят. Не скри, че мисията да изведе здравното заведение от трудното финансово и кадрово положение няма да е лесна.

Новоизбраният шеф добави, че ще търси баланс между търговската и социална дейност в болницата в интерес на жителите на града и Общината. Също така, ще работи за това, лекарите да бъдат удоволетворени.

Пожелания за успех на д-р Матеев отправиха представители на всички сесийни групи в ОбС и председателят на ОбС Стефан Димитров. Кметът Иво Димов каза, че застава плътно зад новото ръководство. Предстоят поредица от срещи в Министерството на здравеопазването, където ще се търсят начини за подобряване на състоянието на димитровградската МБАЛ, която е пред фалит.

Коментира се вариант за разкриване на консултативен детски кабинет по примера на съседно Хасково, където ще бъдат поемани спешни случай при малките пациенти. Д-р Матеев заяви, че ще бъде обсъдена и възможност за създаване на отделение за долекуване към МБАЛ "Св.Екатерина".

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Д-р Матей Матеев беше в залата на Общинския съвет днес
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини