3 °C

Отменят гъбарската среща в село Райново, ще раздават гъбена чорба на самотно живеещи хора

Предвид епидемичната обстановка, традиционната гъбарска среща в с.Райново няма да се проведе по замисления по-рано план, съобщават от общинската администрация. Според него, трябваше да присъстват студенти от гр.Пловдив, които да сготвят гъбени ястия, известни гъбари от страната да обменят опит в своята област, да се проведат различни надпревари и съответно да бъдат наградени. Поради невъзможността да се случи всичко това, ръководството на читалището е решило, тази година да се приготви гъбена чорба от манатарки, която да бъде предоставена благотворително на социално слаби семейства и самотно живеещи възрастни хора в с.Райново. На 22 октомври от 10.00ч. в двора на НЧ "Марица 2008" в село Райново организаторите от читалището ще приготвят гъбена чорба от манатарки, която да раздадат на самотно живеещи хора във селото. 

На 23.10.2020г. в 15.00ч. в салона на НЧ „Просвета 1896” гр.Меричлери ще бъде прожектиран филма „Приключенията на Лукчо”. Прожекцията е по повод 100-годишнината от рождението на известният детски италиански писател Джани Родари  и викторина с деца от 5-ти и 6-ти клас от ОУ „Д.Матевски” гр.Меричлери.

Вечерта на 23 октомври от 18.00ч. в библиотеката на НЧ „Пано Ангелов 1926” с.Брод ще се състои литературно четене под надслов „Живей, измислице любов”. Събитието е ежегодна есенна среща с млади новобрачни семейства от селото. На чаша червено вино и четене на стихове от българската любовна лирика младите хора се приобщават към дейността на читалището и обществения живот в селото.

От 23 октомври до 23 ноември в залата на НЧ „Култура 2002” гр.Димитровград ще може да бъде разгледана тематична изложбена витрина за будителите на тема: „Вечна слава вам, Будители народни”. 

На 24.10.2020г. от 10.00 на язовира в село Бодрово ще се състои Турнир по риболов с участието на секретарите, библиотекарите и председатели от читалищата в община Димитровград. Турнирът се организира от НЧ „Бодрост 1885” с.Бодрово.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 29.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Вълнуват ви предимно семейни въпроси днес, а работата ви е възможно да остане на заден план. Не срещате сериозни затруднения, но за много въпроси ще ви се наложи да изчакате по-благоприятен момент. Просто периодът е неподходящ за активни действия от ваша страна. Не се притеснявайте да говорите открито да чувствата си с близките си хора, те ще ви разберат.
29 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Вземете под внимание очакванията на близките си и работете за тяхното осъществяване. Така ще запазите мира в къщи и ще ви остане време за другите, не по-малко важни задачи днес. С интелигентното си присъствие печелите популярност и налагате идеи, чийто перспектива предстоят.
29 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще намерите елегантно решение на въпрос, който ви притеснява и без да се губите в догадки, ще пристъпите към изпълнението му. Ще се ползвате с доверието на онези, които ви интересуват и чието мнение е важно за успеха ви. Носители сте на новото и много хора ще се съобразяват с вас.
29 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Преминавате успешно през всички трудности, с които ви сблъсква днешният ден. Малко неща са в състояние да ви откажат от целите ви, преследвате ги твърдо и неотменно. Проявете обаче повече постоянство относно въпрос, който косвено ви засяга. Скоро ще оцените предимствата от подобно поведение. Предстои ви среща с човек, когото не сте виждали отдавна.
29 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Най-сетне имате възможност да си отдъхнете. Резултатите от упоритата ви работа и проявеното постоянство ще надхвърлят очакванията ви. Цената на успеха ви е натрупалата се умора. Отдайте се на заслужена почивка. Отделете повече време на семейството си и любимите си занимания.
29 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Време е да загърбите лошото настроение. Не се измъчвайте от черни мисли, а влезнете в откровен диалог, с човек, с когото имате нужда да се изясните. В служебен план не допускайте да ви припишат чужди пропуски. Нека поведението ви в семейството бъде изпълнено с уважение към по-възрастните. Чувствате се все по-добре.
29 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Различни становища по общ въпрос ще ви накарат да заемете по-твърди позиции в защита на интересите си. Покажете се подготвени и с добро отношение към околните, това ще натежи везните във ваша полза. Ще възстановите силите си след здравословните си неразположения и няма да ви липсва енергия за всичко, което желаете.
29 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Прекомерната сдържаност в отношения с желан от вас човек едва ли е верния път към сърцето му, за това опитайте да проявите инициативност и е много вероятно скоро да постигнете успех. Ще се изненадате от лекотата, с която успявате да въдворите ред у дома. Авторитетна намеса в подходящ момент ще ви донесе голямо предимство за в бъдеще, а и ще ви накара да се почувствате много добре.
29 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще избегнете изненадите и нежеланите ситуации, стига да сте внимателни и да се съобразявате с обективните условия. При работа с остри предмети и огнеопасни материали, вземете мерки. Роднините ви ще се радват, ако споделяте повече от времето си с тях. Обмена на мисли и енергия по между ви са важни, не ги пренебрегвайте.
29 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ще ви стигне за да свършите всичко, което предвиждате. Имате и свободата, и волята и желанието, проявете повече активност. Не пренебрегвайте хората, които са ви помагали да постигнете успеха си, отдайте им дължимото. Простете грешките на близък човек и продължете напред.
29 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Използвайте деня, за да го прекарате сред близките си хора. Нуждаете се осезателно от почивка и разтоварване. Опитайте се да туширате в зародиш евентуален финансов проблем.
29 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Намирате много сподвижници днес, така че няма да сте сами в начинанията си. Откривате нещо полезно, което ще ползвате и за в бъдеще. Ваш близък е на път да постъпи по неразумен начин в личен план, опитайте се да му въздействате. Бъдете по-внимателни в сърдечните си взаимоотношения.
29 ное 2020
Последни новини