Фондация от Димитровград дава рамо на кампания срещу домашното насилие

Антония Филева от "Х &Д Джендър перспективи"

Димитровградският офис на фондация "Х&Д Джендър перспективи" подкрепя старта на новата кампания на AVON, насочена в защита на жертвите на домашно насилие, разказа ръководителят му Антония Филева.

Акцент в кампанията ще бъде благотворителния продукт - обици с идеята „колко голяма трябва да е обицата на ухото ни, за да спрем домашното насилие?“

От известната компания за каталожна търговия призовават жените да сложат обеца на ухото си и да дадат рамо на акцията под надслов "Нови възможности за жените". Лице на кампанията ще бъде актрисата Деси Бакърджиева.

От месеци насам фондацията, която има седалище и в Димитровград, работи по проект "За свободата в къщи", който е съвместен с Министерството на правосъдието.

Целта на кампанията е да запознаем хората, претърпели тормоз у дома, че могат да споделят проблема с нашите сътрудници, поясни още Филева.

Разполагаме с офиси в Хасково и Димитровград, а проекта се изпълнява на територията на три общини - Хасково, Димитровград и Кърджали.

През месец май сътрудници на "Х&Д Джендър перспективи" с помощта на брошури информираха димитровградчани за това, къде могат да потърсят помощ в случай на домашен тормоз.

Филева припомни, че консултанските центрове предлагат психологическа и юридическа помощ на пострадали напълно безплатно. В Димитровград този център се намира в сградата на бившето училище "Климент Охридски" до сградата на ПМГ "Иван Вазов". Телефонът за контакти е 0391 25 055.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини