Комисия проверява нарушени ли са правата на съветничката Живка Вълкова?

Случаят с Живка Вълкова /вляво/ да бъде разглеждан от комисия, предлага Стефан Димитров

Да бъде сформирана временна анкетна комисия, която да проучи дали са налице действия, застрашаващи правата и уронващи престижа на общинския съветник Живка Вълкова и дали са нарушени правата на децата й.

Това предлага в докладна записка до Общинския съвет в Димитровград председателят му Стефан Димитров. В началото на тази седмица той изнесе пред медиите информация, че Вълкова е била задържана с двете си деца в нощта преди изборите на 5 октомври.

Описана е и ситуацията, при която Вълкова е доведена в полицейското управление без причина и прокурорска заповед, според Димитров.

Считам, че такива действия не следва да се толерират от страна на Общински съвет – Димитровград, посочва още председателят му.

Димитров настоява комисията, която трябва да бъде сформирана в срок до 1 декември 2014 г., да проучи има ли съмнения за нарушаване на правата на Вълкова на политическа основа. До 25 декември 2014 г. комисията трябва да представи доклад за извършената проверка. Записано е още предложение за състава на комисията. За председател е предложен Стефан Димитров, за секретар -Тодор Ташев, а член -Галина Чингарова.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

 

Докладната на Стефан Димитров
Предложението за решение в докладната
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ко
    коментатор
    5 -3
    13:34, 12 окт 2014
    Много заменени коментари. Или на народа му е дошло до гуша от градското "светило" или екипът на Dimitrovgrad.bgvesti.net е под тотална зависимост.
  • 2
    Di
    Dimitrovgrad.bgvesti.net
    2 0
    15:45, 14 окт 2014
    Ваше право е да си имате собствено мнение:)Благодарим, че го споделихте!
  • 3
    Из
    излъган
    1 0
    18:52, 15 окт 2014
    еххх, отиде напразно 1 млн :)

Още новини

Последни новини