Настояват за регламент за еднократната помощ за новородено дете

Предложението с трите варианта за развитието на МБАЛ "Св.Екатерина" няма да бъде разглеждано на сесията на Общинския съвет на 30 октомври

Предложението с трите варианта за развитието на МБАЛ "Св.Екатерина" няма да бъде разглеждано на сесията на Общинския съвет на 30 октомври. Докладната, подготвена от управителя д-р Матей Матеев, не е била коментирана на председателски съвет, тъй като част от председателите на групи отсъствали поради ангажимент, коментира днес шефът на местния парламент Стефан Димитров.

Пред журналисти днес той поздрави д-р Валентин Палашев за назначаването му за зам.управител на здравното заведение. Според Димитров, не е изключено на по-късен етап той да стане и титуляр на поста управител. Припомни, че преди повече от 2 години името на Палашев се спрягаше за шеф на болницата.

"Надявам се, че той е получил специалност за здравен мениджмънт и след година ще може да бъде назначен. Казвам го с чиста съвест, защото най-добре за здравното заведение е начело да застане човек, който е от Димитровград", заяви още Димитров.

Той коментира и дневния ред на предстоящата сесия, който включва 26 точки. Голяма част от темите са социални. Те са свързани с промяна в наименованието и предмета на новооткрития Център от семеен тип за деца в риск „Дъга” в Черноконево, който се предлага да стане център за деца и младежи с увреждания. Това ще го превърне във второ СУПЦ, е мнението на председателя на ОбС.

По повод докладната на кмета Иво Димов, с която се иска отпускане на еднократна помощ на всяко родено през 2015 г. дете в Общината, Димитров посочи, че е нещо много хубаво, но е необходим ясен регламент. Нужно е да бъде съставена наредба, за да не бъдат помощите еднократен акт и единствено за родените през 2015 г., смята председателят.

Според Димитров, може да се определи като условие, такава помощ да вземат семейства с постоянен и настоящ адрес в община Димитровград.  Иначе, ще се превърнем в някакъв вид пазар- хора, които идват да берат бамя тук да раждат по едно дете, да вземат помощ и да заминават, коментира шефът на Общинския съвет.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    ..
    ..
    2 0
    08:21, 29 окт 2014
    Пак ще подпомагаме циганите. Ако родителите нямат средно образование трябва да нямат право на помощ.
  • 2
    Ки
    киндил
    3 0
    14:43, 29 окт 2014
    ако го беше предложил стефан щеше да е хубава идея защото е кмета трябва да се бави и оспорва.
  • 3
    Съ
    Съвет от гласоподавател
    1 0
    18:00, 29 окт 2014
    Стефан Димитров и Иво Димов спрете да се държите като в детската градина, работете за хората, не си правете напук!

Още новини

Последни новини