Запазиха Новата година отсега

Страхотните промоции месец и половина преди Коледа и Нова година са почти на привършване.

Всеки, който ползва компютър от собствен опит знае, че отвориш ли мейла, или която и да е страница в онлайн пространството, от всякъде изкачат от примамливи по-примамливи оферти за празниците.

Намаленията за ранните записвания стигат до ¼ от традиционната цена. Предложенията са повече от шарени - от почивка по родните ни зимни курорти, през Коледно-новогодишен отдих на брега на Черноморието, до отскачане за няколко дни към хитовите европейски дестинации.

Едно е сигурно- очертават се и тази година дълги почивни дни в края на декември- по 5 дни за Коледа и Нова година. Оказва се обаче, че Нова година от сега е запазена от мераклиите летовници.

Това е така, защото българите все повече ползват примамливите оферти за ранни записвания, които предлагат при резервация до края на ноември процентни намаления от 5, 15 , та и 25 %.

Така новогодишен пакет за СПА хотел в по-скромен български курорт като Девин например с 5 % отстъпка за ранно записване, струва на човек 395 лв. В сумата е включен и куверта за празничната вечер. Ползване на басейн, фитнес, спа процедура по избор - от класически масаж до рефлексотерапия на стъпалата, са други от екстрите в цената.

Новогодишната фиеста край морето на база all inclusiveв 4 - звезден хотел за двама възрастни, с безплатна услуга за дете до 4 години, струва от 336 лв до 425 лева на ден. Цената варира в зависимост от изгледа на стаята. Предложенията включват освен гала вечерята при посрещането на 2015 година в компанията на известни български изпълнители и вечерна анимация за възрастни, както и дневни за деца.

На първо четене изглежда, че не са за изпускане и предложенията за воаяжи в Европа.

За Неапол при ранна резервация някои от туроператорите предлагат 15 % отстъпка. С нея петдневен престой в 4-звезден хотел с включен чартър от София, с платени такси и дори обзорна екскурзия в символа на Южна Италия, струва 1100 лева на човек.

Новата година в Милано излиза по-евтино. Срещу 799 лв. на човек стоят самолетен билет, летищните такси и тридневен престой по Нова година в тризвезден хотел със закуските и вечерите. Не влиза обаче туристическата дневна таксата от 4 евро.

Хасковлии също ползват услугите за ранни резервации, коментираха местни туроператори.

Тенденцията през последните 2-3 години обаче е за Нова година да не се лети навънка, а хората да си остават в страната.

Сред най-желаните места за прекарването на празничните дни от хасковлии са вилите. Те като брой в страната обаче са далеч по-малко от желаещите да ги наемат. Така че местата за Коледа и Нова година в тях са вече резервирани още в края на август.

Вилите са предпочитан избор заради евтината си цена и големия капацитет от места за цели компании. Една вила например, наета от 3 семейства с деца, за два дни струва 200 лева.

Нощувките в къщите за гости са по-малко предпочитани от хасковлии - цената на вечер с включена закуска и вечеря на човек около празниците започва от 50-60 лв. и върви нагоре, в зависимост от лукса на обзавеждането.

И хасковлии предпочитат да прекарат Нова година на СПА, и да съчетаят приятното с полезното.

От туристическия бранш предупреждават хората да оглеждат добре офертите си, особено тези за чужбина, защото каквито и процентни отстъпки и бонуси да се предлагат за новогодишното шоу, има и много уловки.

 

 

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ни
    Никодимчо
    7 0
    17:36, 8 ное 2014
    Нашите хотелиери пак са наточили балтията и са тръгнали с трици маймуни да ловят.Девинските и велинградските цени са като за 4-5дни в чужбина.
Последни новини