Предлагат преместване отделения в димитровградската болница

На първият вариант от три възможни за бъдещето на МБАЛ "Св.Екатерина" в Димитровград се е спрял преди дни медицинският съвет, включващ началниците на отделения в здравното заведение

На първият вариант от три възможни за бъдещето на МБАЛ "Св.Екатерина" в Димитровград се е спрял преди дни медицинският съвет, включващ началниците на отделения в здравното заведение. Това става ясно от докладна на управителя на МБАЛ д-р Матей Матеев, внесена в Общински съвет -Димитровград.

Както писахме през октомври, шефът на болницата в бе подготвил три възможности за спасяване на МБАЛ. Изборът, направен от медицинския съвет включва запазване на общия брой на отделения. Ще бъдат направени обаче структурни промени. Те включват преместването на Нервно и Детско отделение в основния корпус на болницата. Предлага се Нервно отделение да се разположи над Ренгеново отделение, в т.нар. "Г" корпус, където сега се намира Медицинският център.

На Медицинския център се предлага място в корпус "Д", където в момента се помещава Клиничната лаборатория на болницата. Според медицинския съвет, така колегите им от Медицинския център ще бъдат по-добре обособени и със самостоятелни партиди за ток, вода и др. Припомняме, че до сега всички разходи на центрове и звена в основния корпус, но работещи отделно от болницата се поемат от МБАЛ "Св.Екатерина".

Д-р Матей Матеев настоява за подкрепа от Общината при реализирането на спасителната програма

"До края на настоящата година ще сме в състояние да представим финансова и техническа спецификация на проекта за преместване, в случай че предложените промени бъдат одобрени от Общинския съвет", посочва в писмото д-р Матеев.

Той заявява, че след назначаването на д-р Палашев за зам. управител са се увеличили финансовите резултати на МБАЛ "Св.Екатерина". Набелязаните мерки за стабилизиране на болницата, обаче биха останали без резултат без финансовата и политическа подкрепа на Община Димитровград, категоричен е още управителят на димитровградската болница.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ро
    Росица Станева
    2 0
    13:28, 29 ное 2014
    Имахте един блестящ лекар и гинеколог,който управляваше болницата.Наричаше се Калайджиев.Но неграмотни колеги и настървени за власт тръгнаха срещу него.Димитровград праща тежките си случаи в ХАСКОВО и не се слави с добри специалисти.Когато заумираха родилки,
    жените тръгнаха да раждат другаде.Добри са заплатите в Димитровград и отделенията не са тежки,те преповтарят онези в големите болници.






Още новини

Последни новини