Липсата на отопление в зала "Младост" -заради изгорял котел

Залата не беше отоплена по време на концерта на Ансамбъл "Пирин" преди седмица

За липсата на отопление в Спортна зала "Младост" стана дума на днешната сесия на Общинския съвет в Димитровград.

Въпросът повдигна зам.председателят на ОбС Димитър Петров, който попита кмета Иво Димов дали има подобен проблем. На концерта на ансамбъл "Пирин" преди седмица в залата било студено и хората не свалили връхните си дрехи, поясни Петров.

Попита и дали осветлението е наред, защото липсвало достатъчно по време на същия концерт.

Кметът отговори, че котелът в залата е изгорял, като се очаква до две седмици да бъде доставен нов и да бъде подвързан към системата. Дейността е възложена на местна фирма, но ще отнеме време. Котелът е стар, поне на 30 години, стана ясно от отговора.

Димов каза, че отоплението е само част от проблема в залата. Тя се нуждае от цялостен ремонт - покрив, подова настилка, топлоизолация и др. Припомни, че Общината имаше спечелен проект за ремонт на "Младост", който бе по програмата за трансгранично сътрудничество. Той, обаче се провали заради отказа на турски партньор преди време.

С връхните си дрехи остана публиката в зала "Младост" по време на концерта на Ансамбъл "Пирин"

Кметът каза, че провел няколко срещи в Турция, включително и с валията на Одрин, за да търси нов партньор, но засега без резултат. "Проектът е актуален, чакаме да се отворят новите програми и пак ще кандидастваме", допълни Димов. Не е изключено дори два проекта да бъдат попадени за ремонт и разширение на Спортна зала "Младост".

По думите на градоначалника, ще бъде направено всичко възможно до началото на декември въпроса с отоплението да се реши, защото тогава в Димитровград ще се проведе международен турнир по борба за деца.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Te
    tet
    10 -1
    13:20, 27 ное 2014
    az sym na 50 i ne pomnq zalata da e bila topla! A ima tam edni martateli deto neznaqt za6to sa tam.
  • 2
    Az
    az_1417159287
    0 0
    09:19, 28 ное 2014
    аз съм на 40г и много добре помня беше много топла и вечер играехме тенис.
Последни новини